Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 13 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Донецькій залізниці вибухнули цистерни з газом

3 лютого 2014, 23:05
Дата ефіру/події: Понеділок, 3 лютого 23:05

Вантажний потяг зійшов з рейок на Донеччині. Внаслідок цього вибухнули 4 цистерни з пропаном. Надзвичайникам вдалося відтягти від осередку пожежі кілька десятків ємностей з газом. Обставини пригоди вивчають слідчі.

Вантажний потяг, який перевозив скраплений газ з Казахстану до Польщі, зійшов з рейок між станціями Удачним і Межовим уранці. Злетіло більше 20 цистерн, чотири - вибухнули. Виникла велика пожежа. Її вдалося локалізувати лише за 9 годин. За два кілометри від місця пригоди - селище Леніне. Його мешканців, котрих шокували вибухи, тепер заспокоюють рятувальники.

- Двери пооткрывались…

- Не переживайте, те цистерны, которые целы, их сейчас охлождают, чтобы они не взрывались…

- Уже не будут взрываться?

- Уже не будут, и те, которые догорают - их тушат, работают все подразделения. Вы не переживайте!

- Та я не, оно так неожиданно все произошло…

Тетяна Чугай, психолог ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Донецькій області:

- В принципе, никакой паники нет, люди спокойны. В начале, как только это произошло, естественно, люди, это естественная реакция, люди испугались, а сейчас ситуация стабильна.

Експерти поки не можуть назвати причину аварії. Що потяг був несправний - сумніваються. Кажуть, за півгодини до вибуху він пройшов технічний огляд у Червоноармійську. І якби були вади, поїзда б не випустили зі станції. Нині на місці пригоди працюють слідчі. Розглядають 5 імовірних версій пригоди. Крім порушення правил безпеки на залізниці, припускають, зокрема, замкнення контактної електромережі й навмисний підпал.

Ольга Чорногор, керівник прес-служби управління міліції на Донецькій залізниці:

- Событие квалифицировано по ч.2, статьи 276 "Нарушение правил безпасностидвижения или эксплуатации железнодорожного транспорта, причинившее ущерб". Санкция статьи предусматривает наказание в виде лишения свободы от 2 до 7 лет. В первую очередь, для выяснения причин аварии, следствием назначены и будут проводиться технические экспертизы, и будут опрашиваться свидетели.

Нині рух на аварійній ділянці заблоковано. Через пригоду Укразалізниця змінила маршрути 17-и потягів.

Володимир Селиванов, прес-секретар Донецької залізниці:

- На всех вокзалах от Донецка до Днепропетровска информируем пассажиров об изменении маршрута пассажирских и пригородных поездов. В случае, если пассажиры приобрели билеты, где посадка осуществляется на станциях, как Межевая, будет осуществляться подвоз электропоездами. Те же пассажиры, которые захотят сдать проездные документы, им будет возвращено 100% стоимости проездного документа.

Поновити нормальне сполучення залізничники обіцяють вже завтра вранці.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.