Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 17 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Обережно - гіпнотизери-аферисти у столиці

11 лютого 2014, 23:54
Дата ефіру/події: Вівторок, 11 лютого 23:54

Загіпнотизував, видурив гроші й пішов. Загадкове пограбування скоєно в Дарницькому районі столиці. Невідомий у консьєржки будинку попросив обміняти 200 доларів. Жінка відмовила, а потім раптом погодилася. Як - не пам'ятає. Пригадує тільки - ще тривалий час після того, коли чоловік зник, не могла прийти до тями.

На годиннику десята вечора. В під'їзд будинку на вулиці Чавдар заходить чоловік. Увесь зосереджений, консьєржку минає.

Антоніна Феодосіївна, колега постраждалої:

- Вона не розгледіла його добре, подумала, що це людина, яка проживає в 23-й квартирі, бо шапка така сама була. Він біля уха весь час тримав телефон, дуже зосереджено розмовляв, в другій руці була баночка з пивом.

Він швидко повернувся. Все ще розмовляючи телефоном, зупинився біля кімнати чергової.

- Ніби розмовляв до дружини: батько дав 400 доларів, заплатити будівельникам.

А потім звернувся до жінки: мовляв, обміняйте валюту. Вона відмовила, але чоловік наполягав.

Антоніна Феодосіївна, колега постраждалої:

- А потім каже - не знаю, як це все сталося, але витягла свою ЗП з гаманця, добавила ще трохи грошей і від моєї ЗП і відділа йому всі кошти, коли він вийшов, вона через кілька хвилин прийшла до тями, ну гіпноз там 100 процентів був присутній.

Цю історію переповідає колега постраждалої, бо та й досі не може оговтатися. Ділок не злякався навіть камер спостереження. Ось видно, як він готується - рахує долари. А на цих кадрах можна помітити - його телефонна розмова, ймовірно, фіктивна. З іншого ракурсу зафіксовано, як швидко він дременув з грішми і як непорушно з півхвилини сидить постраждала. До речі, доларів чоловік не обміняв, просто забрав гривні. 

- Навіщо вам ті долари - сказав так - я вам завтра принесу гривнями.

Жодного підозрюваного, та й кримінального провадження, немає. Мовляв, правоохоронці тільки збирають матеріали.

Інна Гамалій, помічник керівника Дарницького РУ міліції м. Києва:

- Ми не можемо сказати, що це був психологічний чи якійсь там вплив, може, гіпноз якісь, але відпрацьовуються всі можливі варіанти, зараз складається ізоробот підозрюваного, це поки що один випадок. Такого не було, щоб гіпнотизували і міняли гроші.

Утім, Свідкові вдалося дізнатися, що схожі історії тут таки ставалися. Кажуть про них консьєржі сусідніх будинків.

Галина Федорівна, консьєржка:

- Ми це знаємо, бо ми тут як почали працювати, то тут таки випадки були, рік назад сто доларів поміняли, в первому під'їзді, а на них написано - сувенір!

Додають і в ЖЕКу - зобов'язані попереджувати про шахраїв усіх вже досвідчених і нових комендантів будинків.

Володимир Борисович, майстер ЖЕКу:

- На других районах участковый приходил, предупреждал, что такие случаи случались, то на такси разменивал, то просто приходил - дайте я позвоню, я такси вызову, а когда консьержка отворачивалась, он брал телефон и уходил.

Поки зловмисники на волі, Свідок збирає поради - як не спійматися на їхнього ґачка. Приміром, остерігатися операцій у недоречних місцях, що пропонують незнайомці. Як от обміняти гроші в кімнатці консьєржів. Варто пам'ятати - шахраї не обов'язково володіють гіпнозом, просто вдало маніпулюють.

Тетяна Подольська, психолог:

- Не давать себя трогать, не подпускайте человека близко, есть определенная дистанция, не нужно пристально долго смотреть в глаза - это плохо, взгляд может наводить стрессовое состояние, опасайтесь монотонных фраз, могут говорить - мне очень надо, очень надо, очень надо - таким образом тоже может ввести в трассовое состояние.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.