Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 12 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Конотопі петарда скалічила парубка

12 лютого 2014, 22:58
Дата ефіру/події: Середа, 12 лютого 22:58

Вибух петарди відірвав пальці на руці 25-річному хлопцю в місті Конотопі на Сумщині. Забавка, якою полюбляють розважатися підлітки, зробила парубка інвалідом на все життя.

Того дня ввечері парубок прийшов у гості до дівчини. Був напідпитку. Замість квітів приніс петарду - найбільшу з тих, що були у продажу - за 12 гривень. Враження справив - найгучніше з можливих.  

Ганна Степанівна, мешканка м. Конотопа:

- Усе ж у крові було, скору визвали бистренько и вообще, воно - такий шок був, всі плачуть, кричать.

До лікарні хлопця доправили в шоковому стані. Лікарям він не зміг пояснити, що сталося. Медики вирішили - рвонула, як мінімум, граната. Та коли довідалися, що то була петарда - спочатку не повірили.

Микола Пасько, хірург Конотопської районної лікарні:

- Сам не поверив, шо такое может быть от петарды, т.е. предполагалось, может быть это граната была, потому шо такие ушкодження були обширні й великі, пошкодились не лише ампутація пальців була, але й кісточек, на яких ці пальчики тримались, множинні рвані скальповані рани, відкриті переломи данної кінцівки, т.е. в майбутньому це інвалід. 

Три пальці правої руки відірвало цілком. Великого і вказівного лікарі зібрали по крихтах у кульшу. Але що вони функціонуватимуть - поки не гарантують. Хлопець пригадує: петарда вибухнула передчасно, він не встиг її відкинути.

Постраждалий:

- Зажег, все, бросать, а оно взорвалось, все.

- Сразу же?

- Ну не сразу як бросать, а через секунду-две. Там же не написано, сколько секунд надо держать, но должна больше.

Продавця спеціалізованої крамниці обурюють підозри стосовно товару. Каже, вся піротехніка свіжа, зберігає її за правилами. Буває, покупці скаржаться, що вона взагалі не вибухає, але щоб раніше - ніколи.

Вольдемар Варніс, продавець крамниці піротехніки:

- Ну ее сразу надо бросать, а не держать в руке, через 5 секунд взорвется.Так само любой етот візьмете, подожжете, нос туда сунете и будете ждать, пока взорвется, як ото депутат сделал. Ага? И хто-то виноват буде, чи як?

Утім, постраждалий парубок вважає, що лихо сталося через його необережність.

Тетяна Кушнерова, помічник керівника Конотопського МВ міліції:

- Цей факт був занесений до бази Єдиного реєстру, була проведена перевірка. Молодий чоловік ні до кого претензій не має, тож кримінальне провадження по цьому факту відкрите не буде. 

Лікарі ж певні - хто на власні очі побачить, до яких наслідків призводить така необережність - петарди до рук більше не візьме.

Микола Пасько, хірург Конотопської районної лікарні:

- Данная продукция всегда опасна, тем более дети имеют доступ к этим продуктам пиротехническим, цена их вполне доступна, любой ребенок может купить, и каждый хочет получить самый большой звук, эффект.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.