Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 11 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Яремче засудили вчительку за смерть школярки

13 лютого 2014, 22:53
Дата ефіру/події: Четвер, 13 лютого 22:53

Три роки обмеження волі для луцької вчительки, яка в жовтні торік возила дітей до Яремчого на екскурсію. Нагадаємо, поїздка закінчилася трагічно для однієї учениці. Дівчинка послизнулася на камені і впала у водоспад.

Діти вже збиралися додому. Наостанок - кадри на тлі водоспаду. Для 14-літньої Лізи вони стали останніми. Послизнувшись на мокрому камінні, дівчинка впала у вир. За лічені секунди дитина зникла. Водоспад Пробій у Яремчому - один із найбільших на річці Прут. Течія тут стрімка, а в місці падіння - велика глибина. Загороджувальних конструкцій чи застережних знаків не було.

Ганна Гнип'юк, свідок:

- Поки хлопчик взяв фотоапарат, хотів її зняти, вона поскользнулася, падає головою до каменя. Він їй простягнув ручку, хоче спасти, але не досягнув, через то, що вода скоро її затягнула.

Лізу знайшли водолази через кілька годин за півсотні метрів. Батьки звинуватили у смерті донечки вчительку. Кажуть, замість пильнувати дітей, вона ходила сувенірним базаром.

Оксана Косюр, мати загиблої:

- Через халатность таку воно все перекрасилось, в одну секунду пропало все. Має вона відповісти, звичайно, ти їй свою дитину довіряєш, а тут виходить так, що нікому твоя дитина не потрібна, крім тебе.

За недогляд проти вчительки розпочали кримінальне провадження. Спочатку йшлося про суттєвий штраф. Прокуратура наполягала на обмеженні волі. Суд був закритий для ЗМІ. 

Михайло Яновський, старший прокурор прокуратури м. Яремчого:

- Її вина в судовому засіданні повністю доведена. Крім того, сама вона свою вину також визнає. Як додаткове покарання в межах санкції статті передбачено позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зокрема заборонити обвинуваченій займатися організацією екскурсій для груп дітей.

Вчителька просила зважити на 23 роки педагогічного стажу та дати умовний термін. Через п'ять годин у нарадчій кімнаті оголошено вирок - три роки обмеження волі. Але працювати у школі жінці не заборонили. Адвокат педагога про апеляцію наразі нічого не говорить.

- Ми ще будем думати, будемо думати, будем вирішувати.

Батьки загиблої Лізи спочатку наполягали на ув'язненні педагога. Утім, вироку не коментують. Кажуть: доньки все одно не повернути.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.