Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 7 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Як не стати жертвою кредитних шахраїв

13 лютого 2014, 23:46
Дата ефіру/події: Четвер, 13 лютого 23:46

Хотів отримати вигідний кредит, натомість - ускочив у велику халепу. До програми Свідок по допомогу звернувся 40-річний мешканець Київщини. Чоловік твердить - аби добудувати хату, вирішив взяти позику, але й гадки не мав, чим для нього це обернеться.

Газета безкоштовних оголошень у метрополітені - і цілий світ у кишені. Реклама про доступний кредит намалювала в уяві селянина добудовану хату й безхмарне майбутнє малого синочка.

Ігор, постраждалий:

- Ми з жінкою поспілкувалися і рішили, шо 200 тисяч на 15 років ми можемо потягнути. Ми позвонили по телефону. Вони пробили по компютеру і сказали, що така сума 200 тисяч Вам є. Але потрібно зробити внесок 15 тисяч 80 гривень.

А далі - позичені в родичів кошти і зустріч з кредитним консультантом. З тісного офісу чоловіка одразу ж відрядили до банку - розрахуватися за майбутню позику. Потім дали на підпис купу паперів. 

Ігор, постраждалий:

- Десь приблизно, може бути, через півгодини на ваш рахунок поступлять кошти, може, це бути в процесі години. А саме пізніше до 16 вечора. В 17.00 приблизно поступає дзвінок. Консультант мені каже - вам треба внести 12 тисяч гривень. Це страховка для вас.

Коли ж обурений клієнт прибіг до офісу - його одразу ж витурили надвір. Вже вдома чоловік зустрів сусіда - той теж їздив по такий кредит. Утім на дешеву рибку не повівся.

Роман Покотинський, мешканець м. Фастова:

- Сначала дала квитанции - на, иди, можешь проплачивать в то же самое отделение банка. Ни договор не составлен, ничего. Я пока подождал. Не показали ни лицензию, ни сертификатов, ничего.

А ось пригнічений горем селянин звернувся по допомогу до журналістів Свідка. У присутності знімальної групи чоловік знову телефонує до кредиторів.

- Сейчас решается вопрос по поводу страхования. Дело в том, что без страхования вам сумму не выдадут.

- А если я отказываюсь?

- Разрывать договор очень невыгодно, потому что вы очень много теряете. Львиная доля остается предприятию. Потому что 60% этой суммы сразу отчисляется в налоги.

Контора - це невеличкий офіс і голі стіни. Розмова ж журналістів зі співробітниками не склалася. Вказана в договорі про надання захмарної суми адреса теж нам нічого не дала. Про таку фірму тут ніхто не чув. А ось вердикт юристів, до яких Свідок звернувся по пояснення, невтішний.

Едуард Багіров, правозахисник:

- Я вам ответсвенно заявляю, что этот договор составлен мошенниками при помощи негодяев-юристов. Вы читали Договор перед тем, как подписывать?

- Нет.

- Вы понимаете, что в этом договоре есть пункты, что вы теряете право собственности на жилье и все, что у вас есть на банковских счетах?

Зі слів правознавців, чоловік став черговою жертвою кредитних шахраїв. А все - через власне невігластво.

Едуард Багіров, правозахисник:

- Если вам предлагают подписать вот такой договор, или вот такой договор, где написано: за информационные услуги - не подписывайте. Не подписывайте какой-либо документ до того, как покажете его своим знакомым юристам или адвокатам. Если вам предлагают кредит и требуют сумму оплаты - это мошенничество.

Тепер постраждалому одна дорога - до прокуратури. Чоловік вже написав заяви до представників Закону у столиці та за місцем мешкання. За перебігом подій уважно стежитиме програма Свідок.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.