Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 30 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Одесі "тітушки" під доглядом міліції побили учасників мирної акції

19 лютого 2014, 23:39
Дата ефіру/події: Середа, 19 лютого 23:39

Перша кров - в Одесі. Під дверима облдержадміністрації молодики з битками розгромили мирну акцію під гаслом "Не стріляй". Попередньо відомо про п'ятнадцятьох постраждалих. Найдужче лупцювали представників ЗМІ. Побили принаймні десятьох операторів різних каналів і потрощили камери. Міліція бійцям не заважала й нікого з них не затримала. Хлопці спокійно посідали в автобуси й поїхали.

Вдень до одеської обласної адміністрації прийшли представники місцевого Майдану. На мирну акцію "Не стріляй" проти бойових дій, що тривають у столиці. Зібралося до ста людей. Жінки, декотрі з дітьми, чоловіки середнього віку. А вже за 15 хвилин під'їхало кілька автобусів з однаково спорядженими молодиками. Спочатку хлопці вишукувалися. На запитання: хто вони такі - не відповідали.

- Вы пришли защищать личности?

- Совершенно верно. Отстаивать свой город.

- А какую организацию вы представляете?

На перемови з добре екіпірованими хлопцями вийшло міліційне керівництво.

- Я не знаю, кого вы поддерживаете, какие политические силы представляете. Но хотел бы предупредить - все соблюдаем общественный порядок.

- Да.

Учасники  акції спробували звернути увагу правоохоронців на те, що люди стоять на Майдані зі зброєю.

- Разоружите людей с оружием в Одессе.

- Все разоружим. Как вы скажите, так мы и сделаем. Я гражданин Украины. Как вы скажете, так мы и сделаем.

Проте, міліція так нічого й не зробила. А за п'ять хвилин триста озброєних битками хлопців рушили до ґанку адміністрації. Кілька хвилин погроз - і розпочалася бійня. Особливо гамселили тих, хто знімав напад. Травмовано щонайменше десятьох операторів. Серед них співробітники Інтеру, П'ятого та Нового каналів. Одне з гасел нападників: Бий камери.

- Отдай кассету, камеру разобью.

Ігор Гвоздев, оператор Першого міського каналу:

- У них как будто была цель: всех с камерами - бить. Камеры пошли первым ходом.

Загалом постраждало до п'ятнадцятьох людей. Били по ногах і головах. Понад усе свідків вразила реакція правоохоронців, що вишикувалися на сходах адміністрації.

Наталія, учасниця акції:

- Меня больше всего поразило, что милиция стояла и не пошевелила пальцем. Они стояли и смотрели, как это побоище происходит. Сколько мы не просили: Защитите нас, мы - женщины. Они, такое впечатление, что не слышали. Такое впечатление, что милиция с ними.

Антоніна, учасниця акції:

- Мы побежали к дверям и женщина с ребенком начала стучать в дверь. А милиция с той стороны поставила щиты и не захотела пустить женщину с ребенком.

Після бійні нападники з наліпками "Стоп майдан" на шоломах розсілися по автобусах, які супроводжувала машина ДАІ. Та спокійно поїхали.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.