Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 6 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Харкові людей била міліція, тітушки та ВВшники

20 лютого 2014, 02:49
Дата ефіру/події: Четвер, 20 лютого 02:49

Під дверима Одеської облдержадміністрації молодики з битками розгромили мирну акцію під гаслом "Не стріляй". Попередньо відомо про п'ятнадцятьох постраждалих. Найдужче лупцювали представників ЗМІ. Побили принаймні десятьох операторів різних каналів і потрощили камери. Міліція стояла шеренгою, бійцям не заважала й нікого з них не затримала. Хлопці спокійно посідали в автобуси й поїхали геть у супроводі ДАІ. Й за таким самим сценарієм розгорталися події біля Харківської академії внутрішніх військ. Там перед входом зібралися кількасот людей, серед яких були батьки курсантів. Як і в Одесі, натовп атакували правоохоронці та загони озброєних молодиків.

Перша сутичка в Харкові сталася ще вдень. Люди стали просто перед входом до Академії внутрішніх військ. Керівництво вмовляло звільнити прохід, а після відмови силовики пішли в атаку. Спершу з-за паркану розбризкали сльозогонний газ, а потім курсанти силоміць відтіснили людей. Цей маневр здійснили, аби впустити на територію транспорт. Коли машини заїхали, керівництво відкликало підлеглих.  
Справжня зачистка розпочалась згодом, в сутінках.

- Не надо! Пожалуйста! Не бейте его! Вы же люди! Не надо! Пожалуйста!

Незабаром до академії прибули кількасот міліціянтів, а потім - підозрілі молодики в касках, масках, жилетах і з битками. Вони по-звірячому били людей, не зважаючи на вік і стать. Найбільшу лють у них викликала преса.

- Дай, дай сюда, я сказал!

- Вы свое дело сделали, хватит!

Найбільше дісталося оператору телеканалу СТБ Олександрові Бринзі. В нього розбита голова, розтрощена камера. Сашко каже: били й міліція, й невідомі розбишаки.

Розігнавши людей, вони вишикувалися перед територією навчального закладу і всередину заїхали близько 15 автобусів. 

Микола Товма, заступник керівника Академії внутрішніх військ:

- На той стороне стоят такие же молодые люди, как и вы. С одним но. Они приняли присягу и выполняют приказы народу Украины. Но есть в армии еще и единоначалие.

У натовпі ж перед входом, окрім активістів, є також батьки курсантів. Кажуть, прийшли бодай побачити дітей перед імовірною відправкою до столиці. Але і цього їм не дозволили.

Микола Товма, заступник керівника Академії внутрішніх військ:

- Мы никого не собираемся отправлять.

- А если поступит приказ?

- Если поступит приказ - тогда будем решать, кто поедет.

Однак є інформація, що до виїзду в столицю таки готують 450 курсантів - учнів 4-го і 5-го курсів.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.