Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 2 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Шукають снайперів з Інститутської

24 лютого 2014, 00:23
Дата ефіру/події: Понеділок, 24 лютого 00:23

Третій день триває жалоба в Україні. Офіційна статистика загиблих з початку сутичок, а це майже 3 місяці, 82-є людей. Більшість з них утратила життя в період з 18-го по 20-те лютого від куль снайперів.

Вихідними поміж барикад гуляє чимало людей - простих киян і гостей столиці. Більшість - без амуніції. Утім, протестувальники, які пережили тут останній тиждень, не розслабляються. Ще у п'ятницю зранку на ближній до урядового кварталу загороді палали шини.

- Шини помогають від снайперов, закриває снайперу, щоб не стріляв.

Ось і нині, хоч і без чорного диму, протестувальники вартують. І досі бояться.

Єгор, протестувальник:

- Наприклад, на Верховній раді сьогодні вікно - дві створки відкрилося, було дуже дивно, що зимою хтось відкриває вікна, тоже насторожило, але слава богу - тихо, спокійно.

А боятися є чого. 20 лютого тут - між Жовтневим Палацом і готелем Україна - загинули десятки людей. Більшість від вогнепальних поранень. 

- Майже всі в голову, шию, грудну клітину.

У день бойовища в мережу потрапив запис перемовин снайперів. Керівник групи дає настанови - спостерігати і відшукувати людей зі зброєю.

Запис розмови снайперів:

- Приготовились работать, если будет движение с оружием, доклад - работа, Беркут готовиться вперед, будем прикрывать, как принято? Все - плюс.

На кадрах видно - в мирних протестувальників немає зброї. Попри те - живих з цієї групи майже не залишилося.

- 3 трупа, ранених 10-15, сам витягав з медиками, крупний калібр, каска сюда, нирки витягує, звідси видно, б'ють, хто в броні, шлемах.

Хто стріляв і під чиїм командуванням - нині намагається з'ясувати Тимчасова слідча комісія Верховної Ради. Її учасник Генадій Москаль каже - вбивав спецпідрозділ внутрішніх військ.

Геннадій Москаль, народний депутат України:

- Він сидить у Києві, але підпорядкований кримському територіальному управлінню ВВ.

Мовляв, має докази, що саме вони нещодавно закупили гвинтівки, з яких стріляли у громадян.

- 80 гвинтівок англійських, як раз 7.62 снайперські, вони зафільмовані.

А ось і кадри, про які говорить колишній правоохоронець. Серед людей у формі ідентифікували, зокрема, Сергія Асавалюка, котрий є керівником спецпідрозділу.

У народного депутата Віктора Чумака - інша версія щодо снайперів на Інститутській. Посилаючись на власні джерела в МВС, каже - стріляв найманець, громадянин України.

Віктор Чумак, народний депутат України:

- Это человек, который не входит ни в каике силовые структуры, которого наняли - кто нанял, надо разбираться, знаю, задержали его МВД, задержали на углу Банковой-Институтской, там, где он стрелял.

Що працювало кілька груп снайперів, доводять і їхні перемовини.

Запис розмови снайперів:

- Мирон, Мирон, а по соратничкам, есть такие, как мы? Вообще взаимодействие. Они на связи - взаимодействие мобильное.

Хто ж дійсно стріляв у протестувальників, тепер має визначити експертиза. Та зробити це - справа нелегка.

Геннадій Москаль, народний депутат України:

- Патрони є, а без зброї балістичної екпертизу, що вона вистрілена з ції снайперської гвинтівки, неможливо, друге - щоб вони не порвали всі документи, щоб було ідентифіковано - кому, під яким номером видалалася зброя в той день.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Как же вы задолбали продажные СМИ!!! У вас есть "МИТИНГУВАЛЬНЫКЫ ТА МЫРНИ ЛЮДЫ"(западенцы) и "ОСБРОЕНИ МОЛОДЫКЫ ТА БЕРКУТ" (схидняки). Напишите людям почему запад развалил югославию и так неистово рьвёт свою гомосяцкую задницу за йэдыну украину! Напишите, почему ЕС ненужна дотационная западная украина отдельно от промышленного востока!
Хватит мусолить тему снайперов! Небыло там снайперов!!!! Такие криворукие стрелки немогут называтся снайперами!!! Работали бы там снайпера, то зара ни кого из провокаторов на майдане не былоб в живых! Мне смысла нет ликвидировать студента пацана с деревянным щитом если в зоне порожения есть "осброенный" провокатор. НЕ РАБОТАЮТ ТАК ПРОФЕССИОНАЛЫ!
Sarmat 02.03.2014, 13:24 ответить
отстрел организовал депутат Пашинский на ю-тубе есть подтверждение,его поймали именно с той винтовкой
патриот 26.02.2014, 10:49 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.