Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 12 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Як відрізнити мародерів від активістів

24 лютого 2014, 23:33
Дата ефіру/події: Понеділок, 24 лютого 23:33

Псевдо-майданівці. У Києві почастішали випадки мародерства та зухвалої поведінки людей, які задля власної вигоди чи провокацій називаються активістами.

- Стой раз-два. Документи! Я говорю - документи пред'яви!

- Не трогайте мене, я йду на своє місце дислокації.

- Я говорю, документи!

- Не трогайте мене, чого ви мене трогаєте?

Таке відео, в якому невідомі погрожують зброєю інспекторам ДАІ, які заїхали на автозаправку, з'явилося днями в інтернеті. У цьому неприємному випадку правоохоронці відбулися безпідставною брудною лайкою на свою адресу з боку начебто активістів Майдану. Та є і патрульні, які внаслідок провокацій потрапили на лікарняні ліжка. Заступник керівника Шевченківського райуправління м. Києва дістав кілька ударів ножем, коли намагався з'ясувати, з якою метою пікетувальники зібралися під стінами Лук'янівського СІЗО.

Наталія Калиновська, помічник керівника Шевченківського РУ міліції м. Києва:

- Під час спілкування декілька громадян підбігли до одного з керівників районного управління і нанесли йому декілька ножових поранень, після чого його госпіталізували, прооперували. Наразі його стан стабільний.

На столичній Русанівці кілька чоловіків незаконно вдерлися до приміщення й оголосили, що вони - представники правого сектору і в захопленому будинку відтепер буде їхній штаб. Щоб з'ясувати всі обставини, здивований власник приїхав одразу. Тоді і з'ясували, що в такий спосіб колишній господар намагався повернути собі приміщення. Витурити самозванців допомогли справжні активісти.

Іван, активіст:

- Посчитал, что в стране происходит революция и восстанавливаются какие-то права, он решил своевольно восстановить свои собственные права. Мы как громадская варта призваны поддерживать правопорядок - попросили освободить помещение, ознакомились с правоустанавливающими документами.

І такі факти непоодинокі. У штабі національного спротиву про ці випадки знають і закликають громадян не бути осторонь, а сповіщати активістів та правоохоронців.

Активіст:

- Это посторонние люди, которые из-за выгоды, из-за тех же денег просто ломают и трощат как-бы все. Ребята те, которые действительно являются учасниками, они сейчас заняты более важными объектами, а также охраной.

Щоб відрізнити справжніх активістів від псевдомайданівців, слід знати кілька порад.

Активіст:

- Отличить можно, во-первых, по поведению ребят, задавая встречные вопросы, если начинаются какие-то провокации. Это само собой не ребята таких структур, которые являются охраной, это, в частности, либо пластиковые карточки, которые зарегистрированы на определенных людей, то есть подтверждающие личность бойца. Либо бейджи с определенными видами печати.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.