Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 8 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Як зупинити розкрадання Межигір'я?

28 лютого 2014, 22:33
Дата ефіру/події: П’ятниця, 28 лютого 22:33

Межигір'я оббирають мародери. Якщо ще на початку тижня про це мовчали, то нині крадіжок у президентській резиденції не приховують. Тож чи долежать скарби Януковича до інвентаризації?

На тиждень резиденція Януковича перетворилася на туристичну Мекку. І на об'єкт мародерства. Одні цей факт замовчували.

Андрій, активіст самооборони:

- Aктів мародерства поки що не замічено. Самооборона контролює ситуацію.

Інші - не приховували.

Аскольд, активіст самооборони:

- Є групи ліц, які ми, як представники самооборони, встановили. Знаємо, хто це. Хто цим займався, і хто це координував, і є люди, яких не встановили.

Що зникло, активісти не кажуть. Та журналісти Агентів впливу знайшли людину, яка майже три роки працювала в Межигір'ї. Чоловік погодився на розмову за умови анонімності. Він бачив те, на що могли спокуситися крадії.

Дмитро, колишній працівник Межигір'я:

- Там очень большое количество картин 1800 годов, 1700 годов.

Дмитро показує схему приміщень. Це Хонка. Тут позначено все до дрібниць. Але дрібниць у колишнього господаря не було. Ось, наприклад, кімната-сейф.

Дмитро, колишній працівник Межигір'я:

- Вот это оружейка. 66 квадратов оружейки. Скорее все оружейка не охраны, а его личная, может, там хранились старинные ружья коллекционные.

Активісти між собою вже не можуть дійти спільної мови. Одні запрошують працівників культури для проведення інвентаризації. Інші - забороняють.

Аліса Ложкина, заступник гендиректора Мистецького арсеналу:

- Наразі не йде мова про оцінювання або передання музейним установам, цим мають займатися компетентні органи експертні комісії. Зараз нам потрібно запобігти зловживанням.

Митці сподіваються, що бодай історичні цінності не зникнуть. Більше про долю Межигір'я дивіться вже в неділю у програмі Агенти впливу. Ви дізнаєтеся про підземні ходи та кімнати подарунків. А ще - журналісти намагалися знайти відповіді, що буде далі з таким собі президентським спадком.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
сегодня в новостях показывали библии, церковные книги,которые хранятся там. и одна из активисток,которая их охраняет так яростно листала листочки,эти пожелтевшие, древние, им по несколько сот лет..она..в своем уме? да такие вещи или руками не трогают или берут в перчатках, а она их как глянцевый журнал листала, задирая и заминая листы..нет слов..и вроде как взрослая девушка.а ума...

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.