Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Майдан і міліція шукають зниклих

1 березня 2014, 00:31
Дата ефіру/події: Субота, 1 березня 00:31

Досі невідома доля 315-ти активістів Майдану. Волонтери, що шукають людей, звітують: за останній тиждень вдалося виявити більше двох сотень з шестисот зниклих. Тіла трьох загиблих дотепер невпізнані.

Двадцятидев'ятирічний Олексій Чирка зник чотири дні тому поблизу Бучі Київської області. Після чергування на барикадах поїхав додому і щез. Родичі й близькі одразу кинулися шукати чоловіка.

Cергій Проценко, активіст самооборони:

- Він чергував з нами. І в день, і вночі стояв. Но де він - хто його знає.

На третю добу протестувальник вийшов на зв'язок.

Тетяна Батанова, двоюрідна сестра:

- Один з бучанських друзів зміг додзвонитися на його телефон, який до цього був вимкнений весь цей час. Олексій лише зміг сказати, що йому погано і він бачить гараж і супутникову антену.

Ще кілька годин пошуку, й Олексія виявили. Він був у шоковому стані, не міг розмовляти й мав тяжкі травми.

Тарас Петрик, завідувач ортопедотравматологічного центру:

- Має місце перелом правої шийки плечової кістки. Забої тулуба та кінцівок. Також є обмороження на обох кінцівках нижніх.

Нині чоловік у лікарні, родичі кажуть: що саме з ним сталося - він не пам'ятає. В координаційному центрі ЕвромайданSos, який зокрема розшукує людей, кажуть: після кривавих протистоянь зниклих значно побільшало.

Аліса Новичкова, координатор ЕвромайданSOS:

- На данный момент у нас было двести сорок восемь человек найдено из шестисот обратившихся, и 315 осталось. В списках пропавших - это те люди, которые потеряли, забыли, разрядился телефон, и они не знают телефонов родственников, в таких случаях звоните на нашу горячую линию.

Окрім того, частина людей, котрих можуть розшукувати - поранені, що перебувають у лікарнях. Волонтери щодня перевіряють всі медзаклади.

Аліса Новичкова, координатор ЕвромайданSOS:

- Плюс есть проблема, у нас три неопознанных трупа, два обгоревших в Доме профсоюзов и один в морге.

У столичній міліції є й своя статистика зниклих.

Леся Орлова, співробітниця відділу ГУ міліції в м. Києві:

- У період з 18 по 25 лютого 2014 року до столичної міліції надійшло 45 повідомлень про безвісти зниклих людей, на сьогоднішній день місцеперебування 25 з них вже встановлено. Ще по 20 проводяться розшукові заходи.

Та точну кількість зниклих людей сказати поки складно - зізнаються в Міністерстві внутрішніх справ. Проте вже створили спецгрупу для пошуків.

Арсен Аваков, міністр внутрішніх справ України:

- В том числе проверяя по всем тюрьмам и задержаниям. Статистику мы пока давать не готовы - я думаю, что эта информация будет проявляться.

Тим часом на Майдані стовпи і стіни обклеєні фотокартками активістів, яких розшукують. Детальнішу інформацію можна дізнатися на сторінках Евромайдану СОС у соцмережах, там є й номери гарячої лінії. Волонтери кажуть: якщо місцеперебування зниклих вже відоме - треба сповістити. Це значно полегшить роботу.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.