Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Брехня як зброя в інформаційній війні

3 березня 2014, 20:04
Дата ефіру/події: Понеділок, 3 березня 20:04

Російські ЗМІ ведуть масштабну інформаційну війну проти України. Події в Криму центральні канали Федерації висвітлюють, як їм заманеться. Часто інформація не відповідає дійсності, а відео взагалі беруть з інших подій. Приміром, розповідають, буцімто українці масово тікають з батьківщини до Росії. Натомість кадри на цих словах показують із українсько-польського кордону.

Яскравий приклад пропагандистської війни проти України на телебаченні сусідньої держави. Канал Росія 24 транслює сюжет про масовий безлад на українському півострові Крим.

- Беспорядки в Симферополе произошли минувшим днем во время заседания парламента Крыма. У здания совета собрались около 20 тысяч человек, в основном русскоязычное население. Они выступают против смены власти на Украине. Но другие - крымские татары - поддерживают майдан.

На цьому відео, яке красномовно коментує телевізійник, російські глядачі дійсно бачать бійку. Кадри підписані: Україна. Сімферополь. 26 лютого 2014 року. Мешканці федерації, які навряд чи можуть відрізнити Київ від Сімферополя, певно, повірять у те, що бачать. А ось будь-який українець одразу помітить: кадри, що їх закордонні ЗМІ видають за кримські, зроблені в Києві на початку лютневих протистоянь.

- Между группами возникли перепалки, они-то и вылилсь в противостояние, драки и давку.

А це ще одне відео. Його показав своїм глядачам Перший телеканал. У матеріалі йдеться про те, що українці тікають до Росії. Кордони, мовляв, перейшло понад 140 тисяч людей.

- Среди них не только жители юго-восточных регионов Украины, но также центральных и западных. Они прибывают в Курскую, Ростовскую, Белгородскую и Брянскую области. Регионы готовы помочь приезжающим из Украины.

В утопічну картину масової втечі українців до Росії могли б повірити, мабуть, всі. Якби не кілька але: російські журналісти переплутали контрольно-перепускні пункти. Насправді ж КПП Шегині, який видно на цих кадрах, розташований на кордоні України й Польщі. А отака насправді Нехотіївка - біля Росії. Тут тисяч біженців не видно.

Ще одне дивне відео показав телеканал Вести. Журналіст коментує кадри й зазначає, що поблизу Ради міністрів, біля будівлі Профспілок учинилася стрілянина. 

- Пострадали журналисты, но никто серьезно не пострадал, не был ранен, но это свидетельствует о том, что в том числе в Крыму находятся провокационные силы, которые желают дестабилизировать обстановку.

Цікаво, що провокаційні сили на відео, зокрема, люди із закритими обличчями, тримають у руках новітні автомати АК 100-ї серії і гранатомети РГ-94, які на озброєнні тільки в армії Федерації. Останнім часом фактів відвертого перекручування інформації в російських ЗМІ дедалі більше. Це означає розгортання агресивної інформаційної війни. Тож радимо глядачам критично сприймати всі новини з російських джерел стосовно подій в Україні.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Зачем нам, обычным гражданам, навязывают неприязнь к друг другу! Ведь мы всегда были братским народом! Надеюсь все утрясется и мы заживем еще дружнее.
Даниил 14.03.2014, 21:58 ответить
Вообщето из Украины в Россию на самом деле очень много людей едет... так что не знаю кто тут врёт....
Иван 08.03.2014, 14:13 ответить
Правильно делают, отвечают вам тем же как и вы делаете. Информационная война, ребятки. Как события в Киеве перекрутили и до сих пор перекручиваете, так и вам делают.
Андрей 03.03.2014, 21:34 ответить
Живу в Киеве, не вижу,что здесь такого перекрутили. А то что творит Путин, вводом войск на чужую территорию, может закончиться плачевно для двух братских народов. Если бы Вы знали,что такое война,то не писали бы такого.
Ольга 04.03.2014, 10:10 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.