Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Чи готова українська армія до війни

7 березня 2014, 20:36
Дата ефіру/події: П’ятниця, 7 березня 20:36

Що Україна може протиставити військовій агресії росіян і чи готова її армія оборонятися? Сьогодні це питання - найактуальніше.

Це кадри з останніх навчань підрозділів сухопутних і повітряних військ, які відбувалися в жовтні 2013 року. Красива картинка, багато техніки та гучні постріли. Далі - промовисті обіцянки тодішнього головнокомандувача Януковича.

Віктор Янукович, президент України (2010-2014):

- Будемо працювати з Укроборонпромом над вдосконаленням нашої техніки. Над модернизаціей. Сьогоднішніх існуючих озброєнь. І над виготовленям нових сучасних і найсучасніших зразків.

Втім, за чотири роки його керування для військових не придбали нічого, що могло б підвищити обороноздатність країни - кажуть експерти.

Володимир Грек, Президент асоціації Українські оборонні технології:

- Практически вся деятельность Министерства обороны за 4 года последовательно была сведена к тому, что все разработки вооружения и военной техники приостановлены, а закупка вооружения осуществялась одиночными образцами, которые никак не влияли на обороноспособность страны.

І це тоді, як до 2010-го року було випробувано 150 нових зразків озброєння. Та нічого з цього українська армія не одержала.

Володимир Грек, Президент асоціації Українські оборонні технології:

- Современные противотанковые ракеты, высокоточные Стугна, Комбат, Барьер, за 4 года не куплено ни одной ракеты. Более того, на различного рода показухах и подготовке к ним нещадно выстреливались эти ракеты.

Українську армію зумисно роззброювали - переконані експерти. Тому нині вона тримається здебільшого на ентузіазмі військових.

Валентин Бадрак, директор Центру досліджень армії:

- Сьогодні можуть протиставити в збройному конфлікті цьому лише власну мужність і стійкість. Але така фаза не може тривати довго. Тому ми закликаємо до певних дій.

Тож нині головне завдання керівництва держави - швидко озброїти українську армію. Лише так можна змусити агресорів відступити.

Валентин Бадрак, директор Центру досліджень армії:

- Збройні сили, на наш погляд, мають продемонструвати конкретні дії готовності до безпосередньо військового конфлікту. Путін - така особистість, яка не буде сприймати прохання і заяви про виведення військ і так далі. Путіну потрібно показати силу.

Окрім того, Україна має домагатися юридичного визнання військових, від яких відхрестилася Росія, незаконними бандитськими угрупованнями. А вже як з ними поводитися по тому - вирішувати разом з міжнародними спостерігачами.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.