Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 2 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Поки мати святкувала, четверо дітей вчаділи в Яготині

10 березня 2014, 22:59
Дата ефіру/події: Понеділок, 10 березня 22:59

На жахливу трагедію обернулося свято 8-ме березня для родини з Яготина. Ввечері мати залишила чотирьох дитинчат, старшому з яких було шість з половиною років, самих удома. І пішла гуляти. Коли повернулася - малі вже були неживі. Вони отруїлися чадним газом.

Нині тут про трагедію нагадують лише почорніла хата та сморід. А в родині були малята - гойдалка на задньому дворі. Того вечора мати покинула дітей - двох хлопчиків і двох дівчаток - старшій з яких було шість з половиною, а наймолодшій півтора рочки, самих удома. А сама подалася відзначати восьме березня. Приблизно о десятій вечора повз обійстя проходив знайомий родини, він і помітив в оселі вогонь.

Вікторія Рубан, керівник відділу ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Київській області:

- Подзвонив чоловік і кричав в трубку, що виявив двох дітей в будинку без ознак життя.

Галина:

- Мы вышли, оттуда дым валит, здесь стояла скорая помощь, я говорю: что случилось, они говорят - пожар, говорят, двое диток вот вынесли, а сколько у них дитей? Я говорю - четверо, так пожарник, ой, не могу даже рассказать.

Рятувальники, які приїхали на виклик, обшукали будинок і знайшли ще двох діток у кімнаті, яка обгоріла найбільше.

Вікторія Рубан, керівник відділу ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Київській області:

- Пожежа була в одній кімнаті, а в інших було сильне задимлення. На жаль, всі діти загинули, медики і наші працівники намагалися надати їм допомогу, але всі вони були вже без ознак життя.

Малі померли, бо надихалися чадного газу.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Двоє старших діточок, можливо, і мали шанс урятуватися з палаючої хати, адже знайшли їх біля виходу. Однак мати, коли йшла з дому, підперла ззовні двері шваброю.

Сусіди про родину, де загинули діти, слова доброго сказати не можуть. Згадують: малюки були недоглянуті: напівроздягнених та голодних їх іноді бачили на подвір'ї.

Галина Миколаївна, мешканка м. Яготина:

- Детки всегда бегали полуголые, кофточки, а внизу ничо нет. Они сюда никого не пускали, потому что у них была такая собака здоровая, мы по-соседству живем, туда зайти было невозможно, кто бы ни приезжал - врачи, медсестры приезжали, туда никого никто не пускал - закрывали двери и собака отакая большая была.

Малюки, які часто лишалися самі вдома, вже не вперше бавилися сірниками. Цього разу, припускають експерти, причина займання та сама.

Юрій, мешканець м. Яготина:

- Женщина рассказывла, что пришла, они игрались со спичками, она потушила и ушла, именно в этот день, восьмого марта.

Родина будинок в Яготині винаймала майже два роки. Городу не обробляли, худоби не тримали. Проте часто водили до себе сумнівні компанії. Кажуть, пили за ті гроші, що отримували на дітей.

Галина Миколаївна, мешканка м. Яготина:

- Мы видели - здесь компании постоянно ходили, постоянно друзья, чи кумы, цигане, любили выпить, не только выпить они любили.

- Ужасная, мамочка никакая была, мы ее видели только на пороге, когда она выходила покурить, детей на улицу не выводила.

Увечері, коли неживих малюків винесли надвір, люди знайшли десь у гостях їхню матір. Вона, кажуть, ледве трималася на ногах. 

- Она была пьяная, курила постоянно, во двор один раз зашла, вышла и просила, чтоб ее отпустили.

Нині жінка вагітна п'ятою дитиною. Чи покарають батьків за те, що занапастили чотирьох малюків - поки що невідомо. Одразу після трагедії подружжя виїхало з будинку й з міста. Куди - сусіди не знають. Триває слідство.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.