Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 12 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Російські "туристи" зірвали святкування річниці Кобзаря у Луганську

11 березня 2014, 00:29
Дата ефіру/події: Вівторок, 11 березня 00:29

Навала зі Сходу. В Луганську "туристи" з Росії провокують бешкет і масові заворушення. Наслідки сутичок - побиті мирні демонстранти та вкотре захоплена будівля облдержадміністрації.

Спочатку представники східної ідеї та проукраїнських сил, які відзначали 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка, мітинґували окремо - через дорогу. І одних, і інших охороняли міліціянти. Проте невдовзі з Донецька прибули кілька автобусів з молодиками. Вони перекрили центральну вулицю і стіною рушили на людей з синьо-жовтими стягами.

Анастасія, представниця Євромайдану:

- Это толпа с российскими и коммунистическими флагами дошла до памятника Шевченко, разорвала все цветы, потоптали, поставили свои флаги. А вот сейчас это огромное шествие проследовало к облгосадминистрации. Мы просто в шоке.

Проросійські сили буквально змели та затоптали учасників мітинґу, які стояли під українськими знаменами, декого били, а прапори рвали.  Міліція, котра мала охороняти обидва зібрання, в ситуацію не втручалася і вдавала, що нічого не відбувається. Радикали під трибарвними стягами захопили будівлю адміністрації та підняли над нею символ федерації.

Сергій Топтун, заступник голови Луганської обласної організації ВО Батьківщина:

- Это реваншисты, которые не воспринимают украинскую идею и действуют под патронатом Путина.

Прокуратура за фактом захоплення будівлі обласної держадміністрації розпочала перевірку.

Ігор Редін, прокурор м. Луганська:

- Происходит нарушение закона, извините, больше ничего.

Представники національно-демократичних сил акцію вшанування Кобзаря продовжили у сквері Пам'яті. Проросійські протестувальники лишилися під пам'ятником Шевченку та в захопленій будівлі обласної держадміністрації. Вночі їх вивели з приміщення, й сьогодні туди нікого не пускали.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.