Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Івано-Франківськ бойкотує російські товари

12 березня 2014, 20:40
Дата ефіру/події: Середа, 12 березня 20:40

Івано-Франківськ оголосив бойкот російським товарам. Зо три десятки крамниць припинили продаж цієї продукції. Чаї, алкоголь, побутову хімію, виготовлені на підприємствах північної сусідки, на невизначений час прибирають з полиць.

Горілка, чай, кондитерські вироби, побутова хімія. У чорному списку бойкотованих товарів - відомі російські марки. Прикарпатці кажуть - віддавати власні гривні бізнесові агресорів більше не хочуть.

Євген Маяк, мешканець м. Івано-Франківська:

- Треба, щоб наш товар був в наших магазинах, чисто український. Це так само ми платимо гроші для нашого товаровиробника.

Власники крамниць запевняють: суттєво прибутків не втратять, адже російської продукції на полицях було менше 10-ти відсотків. Мало того: якщо на їхньому місці з'являться українські товари, виграє передусім вітчизняний виробник.

Ростислав Кукурудз, власник мережі крамниць:

- Мета зрозуміла, мета - підтримати Україну. Такий досить банальний лозунг. Підтримуючи Україну, ми зробимо її міцнішою проти того агресивного наступу, який ведеться сьогодні на нашу державу.

Покупці переважно такої самої думки, щоправда, не всі.

- Кожен має вибір, кожен може вибрати, що хоче, думаю, що в цьому немає такої… такого кардинального рішення не потрібно.

До бойкоту російських товарів вдалися одразу три найбільші Івано-Франківські торговельні мережі, а це - зо три десятків крамниць. Товари вже прибрали з полиць і відвезли на склади. На невизначений термін.

Оксана Столярчук, виконавчий директор мережі крамниць:

- Відмовилися від прийомки будь-яких товарів російського виробництва, ми знімемо ті залишки, які маємо, подивимося, яка буде подальша ситуація, викинути ми не можемо, бо це все-таки наші гроші. Залишимо до кращих часів. Ми маємо досить свого, українського товару.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.