Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 12 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Хто й навіщо викрадав активістів та журналістів у Криму

12 березня 2014, 21:37
Дата ефіру/події: Середа, 12 березня 21:37

Зникнення зі щасливим фіналом! У Криму звільнили п'ятьох активістів і журналістів, які пробули в полоні три доби. Бранців били, залякували й пограбували. Хто тримав людей і як вони почуваються нині - дивіться в наступному сюжеті.

Перепускний пункт Турецький вал неподалік Армянська на Херсонщині. Його контролюють представники так званої кримської самооборони. Перевіряють усіх, хто рухається в бік автономії.

- Я просто не понимаю, с какой целью вы досмотр проводите.

- Нам надо досмотреть, мы вас досматриваем. Багажник открываем.

- Он открыт.

Так само спецпризначенці обшукували й ці дві машини: позашляховика, в якому в Крим їхало троє - журналісти й водій, і Ситроєна - з двома активістками Автомайдану. На КПП зв'язок з ними урвався. Три доби рідні не мали про зниклих жодної інформації. І ось напередодні усіх п'ятьох відпустили.

Катерина Рахно, дружина викраденого:

- Сегодня в 6 утра Женя приехал, состояние у него не очень эмоционально хорошее, он эмоционально возбужден, немного не в себе, сейчас он дома отдыхает.

Про події цих днів розповідає Катерина Рахно зі слів чоловіка. Він віз своєю автівкою журналістів до Криму. Каже - чому їх затримали - й досі не втямить.

Катерина Рахно, дружина викраденого:

- Когда нашли свидетельство "Пресса", когда нашли фотокамеры, плюс сама машина заитересовала, вот так все вместе.

Хто були ці люди, звільнені лише припускають. Але розмовляли кривдники з російським акцентом. 

- Знаю ,что это была самооборона Крыма, казачки вот эти вот.

Вороже чоловіки сприймали всю інформацію стосовно Майдану - каже мати затриманої журналістки Олени Максименко.

Марина Максименко, мати викраденої:

- Пытались выяснить у нее на допросе этот вопрос - сколько вам платят, признайтесь, что вы писали заказные статьи, явно всю информацию из инета, что могли уточнили.

Також збурило представників так званої кримської самооборони татуйовання іншої активістки Автомайдану з написом "Небесна сотня". З усіх бранців знущалися й морально, й фізично. Чоловіків били.

Катерина Рахно, дружина викраденого:

- Была сережка в ухе, вот здесь, в хряще, ее вырвали, очень жестоко, сказав, что он гей, у него есть на голове след от удара прикладом на голове.

Жінок принижували.

- Лена сказала, что девочек ставили на колени со связанными руками, обзывали.

На одному місці заручників не тримали - розповідають родичі. Возили до Севастополя. Там кинули на якусь гауптвахту.

Марина Максименко, мати викраденої:

- Когда из содержали в Севастополе, вообщем-то условия были неплохие, они были каждый в одиночной камере, Лена говорит, что их кормили, даже давали кофе и шоколад.

Катерина Рахно, дружина викраденого:

- Их кормили 3 раза в день, очень четко и хорошо кормили - и борщ, и сало, сало постоянно давали.

А потім відвезли знову на КПП біля Армянська й… відпустили. До Києва більшість дісталася своїм транспортом. Двоє активісток Автомайдану ще прямують до столиці. Зв'язатися з ними неможливо - телефони розряджені. Рідні поки теж оговтуються від пережитого шоку, але забувати усе наміру не мають. Тепер - зніматимуть побиття.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.