Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 28 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Як бережуть Чорнобильську АЕС

13 березня 2014, 22:08
Дата ефіру/події: Четвер, 13 березня 22:08

Атомні станції посилено охороняють. Бійці внутрішніх військ, що пильнують ядерних енергоблоків, запевняють - на територію жодної української АЕС сторонні особи не потраплять.

Перш ніж потрапити до ЧАЕС, необхідно проїхати кілька пунктів пропуску. Усі автомобілі перевіряють особливо ретельно - віднедавна об'єкт під посиленою охороною. Втім, знімати ці пункти не можна з міркувань безпеки.

Андрій Фролов, командир військової частини з охорони ЧАЕС:

- Що включає в себе посилений варіант несення служби. Це не тільки несення варти, але і збільшення постів, контроль патрулюванням, контроль дозору по периметру.

Але навіть потрапивши за периметр 30-кілометрової зони, зловмисники до енергоблоку не дістануться - кажуть керівники ЧАЕС.

Євген Катунін, заступник директора ЧАЕС:

- Проникнення через зовнішню частину - він викликає одразу реагування на те, щоб уже два інші периметри були, наприклад, це блокування турникетів, це заборона на переміщення транспорту, осіб і всього на світі. І тільки сили реагування можуть в цих умовах уже видвинуться до того місця, де є ядерні матеріали.

Ось так у разі тривоги група швидкого реагування переміщується ближче до об'єкта охорони. На самому вході до головного корпусу - ретельний догляд з допомогою металошукача. Бійці в бронежилетах та з автоматами. Далі - кордон, пройти який можна лише маючи картку доступу. Скільки бійців внутрішніх військ посилено охороняють ядерні матеріали - військова таємниця. Усі вони контрактники зі спеціальними навичками. Переконують - готові відбити напад навіть добре екіпірованих російських солдатів.

В'ячеслав Мельничук, старший інструктор групи захоплення внутрішніх військ:

- Судячи з того, як ведуть себе війська Російської федерації, будемо називати речі своїми іменами, це цілком нормально. Але я вам скажу, що на територію вони не зможуть пройти. Це однозначно. Тому що тут є ми. Так, ми не так круто вдягнуті, як вони, але це ролі не грає. В нас є те ж саме, що в них.

Андрій Фролов, командир військової частини з охорони ЧАЕС:

- Казати, скільки ми можемо відбити - це неправильно. Якщо ми будемо бачити, що це велика кількість диверсантів, хоча це не може такого бути, тому що це ще проникнути в 30-км зону треба, ми готові відбити любий напад.

Напад із повітря ВВшникам допоможуть відбити системи протиповітряної оборони, що мають прикордонники. Втім, бійці внутрішніх військ наголошують - готові охороняти не лише цей об'єкт, а й поїхати допомогти українським військовим у Криму.

В'ячеслав Мельничук, старший інструктор групи захоплення внутрішніх військ:

- Ми готові в будь-який момент прийти до вас і просто допомогти. Без зброї. Морально навіть. Тому що наказа зі зброєю допомагати вам не дають. Але ми з вами.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.