Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 26 червня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Хто насправді несе загрозу нацизму

14 березня 2014, 11:45
Дата ефіру/події: П’ятниця, 14 березня 11:45

Захистити Україну від розгулу бандерівців, націоналізму, ба навіть фашизму - так пояснює путінська Росія свою агресію. Утім - чи є загроза і звідки насправді вона походить? Спробуємо розібратися в нашому сюжеті.

Вільна інтернет-енциклопедія термін "Фашизм" визначає так - від італійського fascio - зв'язка, об'Єднання - форма правління та радикальна авторитарна націоналістична ідеологія, характерними ознаками якої є культ особи, мілітаризм, тоталітаризм, імперіалізм та ідея постійної війни й панування.

Цей радикальний рух виник в Італії 1919-го року. А головними ідеологами були найкривавіші диктатори минулого століття - Беніто Муссоліні та Адольф Гітлер.

Борці ж буцімто з сучасним фашизмом в Україні, надто з теренів північної сусідки, лякають своїх прихильників чутками про радикалів-бандерівців, які хочуть захопити державу. Що Степан Бандера сам був жертвою окупантів - росіян не бентежить.

Борис Миронов, історик (Росія): 

- Прежде чем говорить, что это фашисты типа Бандеры, вы хоть биографию Бандеры самую маленькую в любой энциклопедии откройте и прочитайте. Мужик отсидел в концлагере Заксенхаузен с июля 41-го года по декабрь 44-го года.

Натомість у біографіях лідерів антифашистського руху в Україні є багато сумнівних епізодів. Борець проти радикалів у Донецьку - Павло Губарев - починав кар'єру в ультраправій організації. Її емблема дуже схожа на свастику, а гасла мають явно нацистський характер.

- Мы - миф, а миф непобедим. Более того: мифом становится все то, что мы даже придумаем.

Євген Жилін - керівник харківської антифашиської організації "Оплот" - вимагає від місцевої влади забезпечити їх зброєю. І готовий на все.

Євген Жилін, лідер Оплоту: 

- Я призываю Вас, депутаты местных советов, Вы представляете интересы людей не меньше, чем другие депутаты, пожалуйста, создайте в каждом регионе за счет местных средств дружины. Вооружите нас. Чем можете, вооружите нас.

А його споборники не соромляться фашистських вітань. Навіть москвич, який почепив у Харкові російського прапора, на знімках у соціальних мережах позує в нацистській формі.

У Луганську ж під орудою Арсена Клинчаєва діяла група найманців. За інформацією СБУ, бойовики з організації "Молода гвардія" планували збройні захоплення державних будівель, а їхній лідер відверто погрожував опонентам розправою.

- Я завтра соберу 50 человек и р…у вас по самое нехочу. Будете умершими. Здесь 50 человек ходит гав-гав, гав-гав. Да я эти 50 человек сам могу разогнать.

Тож постає закономірне питання - хто рятує нас від сваволі фашизму? І чи є насправді загроза?

- У нас все хорошо, и в Украине будет все хорошо, а бандеровцев мы не встречали. И нас от бандеровцев защищать не надо. Это все ерунда.

Цікаво, що нинішня ситуація в Україні з дивовижною точністю підтверджує слова видатного британського політика Вінстона Черчиля: "Фашисти майбутнього називатимуть себе антифашистами". Один з керівників коаліції переможців Другої світової війни напевне знав, про що каже.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.