Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 2 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Іллічівську елітні будинки сповзають у море

14 березня 2014, 21:13
Дата ефіру/події: П’ятниця, 14 березня 21:13

13 елітних будинків можуть обвалитися просто в море в Ілічівську на Одещині. Через зсув ґрунту фактично не стало частини вулиці Морської. Оселі висять над урвищем. Причин аварії, кажуть фахівці, дві: у міста немає коштів на масштабні берего-укріплювальні роботи, а власники замість маленьких котеджів звели величезні хороми.

Вулиця Морська - перша лінія забудови. Помешкання стоять над схилом. Перед новим роком дорога почала сповзати. З'явилися перші тріщини в парканах. У деяких оселях розірвало труби. Останніми кількома днями ситуація - критична.

Тетяна Ковальчук, мешканка м. Іллічівська:

- Та очень быстро. Я неделю болела. Через неделю вышла, уже ступенька, через которую можно было ступить - уже ее нет. Ну выйти - выходим под заборчиком, по бордюрчикам, где цело. А выехать - то уже месяц не можем.

Фахівці кажуть: частково винні самі мешканці. Землю надано під котеджне селище. Та замість маленьких дач тут звели кількаповерхові вілли. Від їхньої ваги й поганих комунікацій і почався зсув.

Леонід Пилипчук, голова житлово-комунального товариства:

- Земля виділялась з таким розрахунком, що перед будівництвом мають бути виконані дренаж, відвод води і всі необхідні комплексні мероприємства, для того, щоб це плато стояло і не рухалось. На жаль, ці роботи не були виконані. Було зроблено, так скажімо, муляж.

Укріплювати частину берегової лінії Іллічівська взялися ще 2006-го. Тоді в землю забили понад сто опор. Потім скінчилися гроші. Минулої осені місто розробило новий проект.

Михайло Амбарников, керівник управління капітального будівництва Іллічівської міської ради:

- Нужно сделать вот ту, предусмотренную проектом подпорную стенку, этот грунт стабилизируется. Мы забили буро-набивные сваи диаметром 820 см, 35 свай из 560, которые предусмотрены проектом.

І знов роботи зупинили. Тільки за виконані місто винне будівельникам 2 мільйони гривень. Гроші мали надійти з державного бюджету. За цільовою програмою продовж 5 років - 25 мільйонів. Проте скарбниця не дала ані гривні. Мер Іллічівська каже: на укріплення берега потрібно 60 мільйонів. Місто готове взяти на себе перший удар.

Валерій Хмельнюк, Іллічівський міський голова:

- Мы просим, уважаемый Арсений Петрович, дайте нам возможность, деньги местного бюджета, откройте "зеленую улицу", чтобы деньги, которые будут идти на укрепление склонов, прошли через казначейство. Все, другого не надо.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Как бальзам на душу))
Керч 03.03.2017, 08:58 ответить
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.