Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 9 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Сумах масово потруїлися діти

14 березня 2014, 22:13
Дата ефіру/події: П’ятниця, 14 березня 22:13

Масове занедужання дітей у Сумах. Із гострою кишковою інфекцією ушпиталено шістьох малих, ще 60 борються із симптомами вдома. Усі хворі - учні молодших класів 10-ї школи. Де і чим саме отруїлися дітлахи - з'ясовують санепідеміологи. Утім, першою запідозрили їдальню навчального закладу.

Другокласниця Даринка відчула себе зле на третьому уроці.

Даринка, постраждала:

- Мне начал живот болеть, я сказала учительнице, она сказала - посиди, не пиши, потом мне стало очень плохо, меня учительница отвела в медпункт.

Батьки терміново забрали дитину з навчального закладу. Спочатку намагалися відпоїти її в домашніх умовах. Та згодом викликали швидку. Приятель Дарини - Адам - відчув схожі симптоми лише надвечір.

Адам, постраждалий:

- Живот заболел, температура поднялася, поносом начал какать. Мне стало плохо, и я блевал в унитаз, я думал: Господи, чем я отравился.

Самопочуття малих швидко погіршувалося, тож схвильовані батьки повезли дітей до лікарні.

Светлана Федченко, мати постраждалої дитини:

- Температуры у нас не было, но состояние ухудшалось, он уже не мог ходить - до потери сознания. Нас привезли, через 10 минут поставили капельницы.

У стані середньої тяжкості ушпиталили шістьох школярів. Ще майже шість десятків залишилися на амбулаторному лікуванні під наглядом дільничних педіатрів.

Вікторія Бугаєнко, заступник керівника Сумської дитячої лікарні:

- Поступали до 2 годин ночі, поступило 6 дітей, всі діти з різних організованих колективів, тобто однокласників немає, діти з першого по четвертий клас. Попередній діагноз даних діток поки шо встановлений - гостра кишкова інфекція.

Назвати збудника хвороби медики поки що не в змозі. В усіх пацієнтів взято аналізи, результати будуть відомі за 72 години. У разі такого масового отруєння перевіряють, передусім, продукти в їдальні. Утім, керівництво школи твердить - їжа тут ні до чого.

Нінель Купреєва, директорка Сумської школи №10:

- А чому харчування? Знову ви ставите питання трошечки провокаційне. Я ще раз говорю - не встановлено, що це з-за харчування дітей,  нічого.

Нині у школі санепідеміологи оглядають всіх працівників і дітей. Згодом дезинфікуватимуть приміщення.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
А почему журналисты не узнают чем дело закончилось?60 детей отравилось и это дети младших классов,а директор штраф только уплатила?А забыли,что эта директор впереди планеты всей ввела русский язык в обязательным с первого класса в ущерб какому интересно?(часы постоянно сокращались)ю\.Почитайте на форумах -как родители отзываются о школе и о пожертвованиях в фонд...на журналистов последняя надежда
Просто 08.04.2014, 02:17 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.