Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Від Норвегії до Японії - світ підтримує Україну

14 березня 2014, 22:49
Дата ефіру/події: П’ятниця, 14 березня 22:49

Норвегія скасувала спільні з Росією навчання, услід за Європою і Америкою про санкції, спрямовані проти загарбниці, заговорила Японія. А Арсенія Яценюка під стінами Радбезу ООН зустрічали гімном України.

Розчулений патріотичним прийомом під стінами будівлі Радбезу ООН у Нью-Йорку, Арсеній Яценюк, поклавши руку на серце, й собі заспівав державний гімн. Кілька десятків активістів з діаспори, які влаштували патріотичний мітинг, кажуть - з нетерпінням чекали на візит української делегації. 

- Люди в  Криму - немов на роздоріжжі. Вони налякані. Живуть під дулами пістолетів і бояться прокинутися в понеділок вже в Росії. Потрібні миротворці!

- Крим - частина України. Геополітична, політична. Путін - фальшивна людина. Проводить референдум у Криму, але не визнає Косівський. Йому не можна вірити.

- Найефективніший шлях вплинути на нього - це економічні санкції. Нафта і газ - основні важелі його сили. На них і треба тиснути.

На екстреному засіданні Радбезу ООН, вже вшосте зібраного стосовно українського питання, прем'єр-міністр України наголосив - агресія Росії безпідставна. До того ж вкотре назвав неприпустимим у 21-му столітті залагоджувати будь-які конфлікти за допомоги танків, артилерії та армії. 

Арсеній Яценюк, прем'єр-міністр України:

- Ми досі сподіваємося залагодити ситуацію мирним ляхом. Рада безпеки - орган, який стоїть на варті миру й стабільності у світі. Тож Україна розраховує на її допомогу.

У відповідь на закиди українського доповідача російський опонент знизав плечима й несподівано для всіх запевнив - Росія війни не хоче.

Віталій Чуркін, постійний представник Росії при ООН:

- Прямо отвечу на прямой вопрос господина Яценюка - русские не хотят войны, как, уверен, не хотят ее и украинцы. Более того, и это я хочу подчеркнуть особо - мы не видим никаких предпосылок для того, чтобы рассматривать ситуацию в таких терминах.

Чи дійсно існує дипломатичний сценарій виходу з кризи, нині обговорюють в Лондоні Джон Керрі й Сергій Лавров. Екстрену зустріч американського та російського керівників зовнішньополітичних відомств називають не інакше як останньою спробою дипломатії.

***
Услід за Сполученими штатами та ЄС японський уряд планує запровадити економічні санкції проти Москви. Прем'єр-міністр країни вранішнього сонця заявив - захоплення Росією Криму буде грубим порушенням міжнародних норм. Передусім - статуту ООН. Тож, хоч Токіо і не воліло б псувати взаємини з Москвою і досі не застосовувало рішучих дій, в зв'язку з загостренням ситуації - не може чинити інакше. Бездіяльність Токіо, мовляв, може надихнути, приміром, Китай на відстоювання прав на острови в Південно-Китайському морі.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.