Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 29 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Дніпропетровську затримали озброєних провокаторів

17 березня 2014, 22:01
Дата ефіру/події: Понеділок, 17 березня 22:01

Групу озброєних молодиків схопили у Дніпропетровську. У престижному автомобілі під час обшуку знайшли кілька рушниць, ножі, битки, армійські шоломи, паспорти громадян Російської Федерації та багато інших речей для провокацій у реґіоні.

Вперше гурт молодиків у камуфльованому одязі в масках з'явився біля Оперного театру. Там у неділю вдень за участі понад трьохсот людей відбувся проросійський мітинґ. По його закінченні активісти "Правого сектору" помітили підозрілого автомобіля "Тойоту-RAV4".

- Мы увидели машину без номеров, в которую грузились биты, и увидели там оружие.

Та затримати підозрілих молодиків вдалося не одразу. Переслідування сріблястої іномарки тривало кілька годин.

Денис Гордеєв, представник Правого сектору у Дніпропетровську:

- Грубо порушуючи правила дорожнього руху все ж таки уходив, спричинив виникнення двох ДТП, в яких постраждало щонайменше чотири автомобілі.

Заблокувати "Тойоту" та впіймати її подорожніх вдалося у приватному секторі на вулиці Монтажній. Зухвальці поводилися агресивно і згодом назвалися охороною народного депутата від Партії Реґіонів.

Андрій, громадський активіст:

- Они сначала кричали, что они граждане России, потом, когда уже одному начали одевать наручники, второй начал кричать, что он помощник Царева и что ему ничего не будет.

Крім великої кількості дерев'яних, гумових кийків і проросійської символіки, у втікачів вилучили наступне:

Денис Гордеєв, представник Правого сектору у Дніпропетровську:

- Дві одиниці вогнепальної зброї - це рушниці, велика кількість набоїв до них, щонайменше сто. Близько 30 залізних касок зеленого колоьору, рація та певна кількість комплектів камуфляжної форми.

Провокаторів доправили до Бабушкинського райвідділку міліції. Там представники самооборони помітили гурт так званих "титушків". Парубота, ймовірно, хотіла відбити бранців. Натомість кількох з нападників, озброєних ножами, теж схопили й передали до рук правоохоронців. Активісти Правого сектору впевнені: заколотників до кількох десятків. Тепер інших провокаторів шукають. У міліції кажуть про затримання п'ятьох осіб. Та інформація самооборонівців і вартових ладу стосовно цих молодиків суттєво відрізняється.

Віталій Глуховеря, керівник Дніпропетровського МУ міліції:

- Они являются гражданами Украины. Российских паспортов у них нет. О том, что я должен их связывать с Царёвым, я такой информацией не располагаю.

За фактом провокування масових заворушень розпочате кримінальне провадження. Підозрювані зараз в ізоляторі тимчасового тримання.

Віталій Глуховеря, керівник Дніпропетровського МУ міліції:

- Санкция по данной статье - лишение свободы на срок от 5 до 8 лет. Это в том случае, если мы докажем, что они под эту статью подпадают.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.