Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 12 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Запоріжжі, прикриваючись посвідченнями Самооборони, тероризували людей

18 березня 2014, 22:41
Дата ефіру/події: Вівторок, 18 березня 22:41

Запорізька міліція затримала гурт озброєних людей, які, зі слів силовиків, називали себе представниками самооборони Майдану й тероризували односельців. Тепер, заявляють в управлінні, підозрюваним загрожує до семи років за ґратами.

У Бердянський міськвідділ міліції поскаржилися мешканці одного з сіл. Люди розповіли - якісь незнайомці ходять вулицями, називаються самооборонівцями з Майдану й погрожують зброєю. Розповідають, мовляв, що мають широкі повноваження - аж до роззброєння правоохоронців. Верховодить групою 24-річний місцевий молодик, буцімто десятник. Правоохоронці отримали санкцію суду й виїхали на затримання підозрюваних.

Учасників формовання, кажуть правоохоронці, було шестеро. Половина - місцевих, і троє приїжджих. У будинку, де базувалася група, міліціянти знайшли цілий арсенал.

Сергій Прудченко, заступник керівника управління карного розшуку ГУ МВС України в Запорізькій області:

- В ходе обыска в домовладении были изъяты спецсредства: боевой пистолет импортного производства, две светошумовые гранаты, гладкоствольное незарегистрированное ружье, взрывное устройство зажигательного действия и большое количество патронов.

Правоохоронці вилучили також бронежилета, захисну амуніцію й кілька посвідчень з написом "Самооборона Майдану". Проти підозрюваних - заявляють у міліційному управлінні - розпочате кримінальне провадження за кількома статтями. Учасникам формовання загрожує до семи років в'язниці. Вартові ладу стверджують - робота зі стабілізації ситуації в області триватиме й надалі. Причому зважати на політичні уподобання правопорушників правоохоронці наміру не мають.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.