Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 14 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Закордонно-паспортний ажіотаж у Сумах

24 березня 2014, 21:03
Дата ефіру/події: Понеділок, 24 березня 21:03

До півтисячі людей стоїть у черзі в Сумах під міґраційною службою. Населення масово кинулося оформляти закордонні паспорти. Працівники не можуть дати раду такій кількості охочих. Громадяни ж ладні ночувати під кабінетами, аби тільки отримати талона на здавання документів.

- Девушка, вы ж хоть правду показывайте, мы ж в Россию не собираемся.

Об одинадцятій біля відділу міґраційної служби метушня: на часі поіменний переклик. Зі списку викреслюють тих, хто нарешті отримав заповітного талончика на здавання документів, і тих, хто не прийшов. Людей поза переліком до кабінетів просто не пустять.

Олена, мешканка м. Сум:

- Это живая очередь, которую сделали сами люди, и эти списки, они храняться, ночью храняться, под подушкой они храняться, здесь люди стоят, но как-то воюют, потому что тут драки до крови.

- Сегодня?

- Были вот недавно драки до крови.

- Из-за этой очереди?

- Да, конечно.

Талони видають тричі на тиждень - по вівторках, середах і п'ятницях, по дві години на день. Їх встигають отримати 3 десятки людей. Охочих  - у сотні разыв більше.

Галина Козлова, мешканка м. Сум:

- Возможно, это и летний период сказывается, что хотят все отдохнуть и понимают реально, что в Крым уже никто не поедет, никто не хочет лезть под пули, а во-вторых, такая международная обстановка напряженная тоже сыграла свое.

Пані Олена - наразі триста дев'яносто п'ята. Отримати закордонного паспорта розраховує не раніше липня.

Олена, мешканка м. Сум:

- Где-то за месяц вы дойдете до очереди получить талон. Во вторник я тоже приду сюда, может, придется ночью здесь стоять, спать на асфальте, т.е. я не знаю, но мне надо получить.

Утім, скаржаться сум'яни не лише на чергу. Кажуть: через ажіотаж з них здирають більше.

Галина Козлова, мешканка м. Сум:

- И так в общем набегает 483 грн, это без утери паспорта, а если кто не досмотрит, еще плюс 73 или 76 - за утерю заплатить, хотя он только его получает. Я знаю точно, что эта страховка в паспорте не отображается. За что мы страхуемся - непонятно.

Керівниця відділу обурення людей наче не помічає, а нашим запитанням не зраділа. 

- Молодой человек, не надо меня снимать.

- Так люди ж до вас претензії предьявляють? Скажіть хотя б телефон прес-служби вашей.

- Та не снимайте меня, че вы меня снимаете!

Володимир Фадеєв, мешканець м. Сум:

- Т.е выходит, 6 часов в неделю они принимают, все остальное время они работают на себя. Что они делают, почему такие очереди. Почему нельзя открыть больше кабинетов, почему люди должны стоять?

Прямуємо до обласного керівництва міґраційної служби. Тут з'ясовуємо: про півтисячну чергу сум'ян просто не знають. Утім - одразу ж пообіцяли додати ще один приймальний день - понеділок, причому до сьомої години вечора. А у квітні має запрацювати центр з оформлення паспортів. Що ж до плати - радять самим городянам бути уважними. 

Юрій Семеног, керівник управління Державної міґраційної служби в Сумській області:

- Минимальная цена для оформления паспорта в регламентном порядке - 377 грн. 15 коп. И она состоит из 170 грн - это пошлина государственная, 120 грн на сегодняшний день это стоимость бланка и 87 грн. 15 коп - это услуга державной миграционной службы по оформлению заграничного паспорта. Иные доплаты являются абсолютно добровольными и их, эти платы, мы не принимаем.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
А чого не запитали представників ДМС чому вони діють неправомірно вимагаючи 87,15 та 120, що робити не вправі навіть посилаючись на якісь сторонні нормативні акти? Законна і єдина ціна за закордонний паспорт - держмито (170 грн)!

Висновок Верховного суду України:
"Таким чином, сплата установленого Декретом державного мита покриває вартість витрат, пов'язаних із учиненням відповідачем дій щодо видачі громадянам України закордонного паспорта на право виїзду за кордон (у тому числі й вартість бланка). Тому він не вправі вимагати повторної оплати тих самих дій (послуг) на підставі іншого нормативно-правового акта. "

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.