Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 5 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Хто має право встановлювати смугасті конуси на дорогах

31 березня 2014, 22:32
Дата ефіру/події: Понеділок, 31 березня 22:32

Місця для "своїх". Припаркувати авто в центрі Києва - справа не з простих, стоянок катастрофічно не вистачає. Тож аби зарезервувати місця для очікуваних гостей, власники офісів, готелів і барів вдаються до хитрощів. Не лякає їх навіть штраф, виписаний ДАІвцем.

Для столичних автомобілістів бачити на узбіччі помаранчеві конуси та різноманітні стовпчики - не новина. Дорожнього знака, що паркування тут заборонене, самостійно прибрати й залишити свою машину - не можна. Одразу з'являються охоронці цих перепон і ввічливо прохають не чіпати перегородок та знайти інше місце.

Андрій Ющенко, заступник керівника відділу УДАІ м. Києва:

- Ми як працівники ДАІ здійснюємо контроль, притягуємо до адмінвідпорвідальності осіб, які причетні до цього, самовільно встановлюють такі засоби. Вживаємо заходів до припинення цих порушень та звісно демонтажу їх з проїздної частини вулиць. Фактично люди самовільно резервують місця під власні автомобілі або автомобілі, які приїздять до цих установ. В зв'язку з цим це викликає справедливі нарікання.

Та й самі паркувальники не проти скористатися загородками. Переконують: такі заходи вкрай потрібні, аби не прогавити водія, що паркується самочинно.

Олександр, паркувальник:

- Я не успеваю просто бегать, выставляю, чтобы себя как-бы ограничить. Ну люди разные бывают: сумашедшие и не очень. Вот яркий пример: я не подошел, и человек взял и отодвинул. Это нормально встал? Это один, второй, это ненормально.

Для ДАІвців такі пояснення не аргумент. І спритному паркувальникові доведеться заплатити до п'ятисот десяти гривень штрафу.

- Стаття 139, частина перша. Будь-ласка, ознайомтеся. Ось: на проїздній частині забороняється встановлення предметів, що заважають проїзду чи паркуванню транспортних засобів.

Водії скаржаться: через такі конуси на узбіччях їм самим доводиться порушувати правила руху і ненавмисне створювати затори. Правоохоронці нагадують - конуси на проїжджій частині можна виставляти без штрафу в особливих випадках: коли комунальники проводять дорожні роботи, треба перекрити рух під час святкувань або для огородження місця транспортної пригоди.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.