Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 16 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У столичній багатоповерхівці обвалився балкон

9 квітня 2014, 21:53
Дата ефіру/події: Середа, 9 квітня 21:53

Надзвичайна подія в Києві. На масиві Троєщина обвалилася частина балкону 22-го поверху житлового будинку. Цегла летіла просто на вхід під'їзду, а бетонна плита похилилася і могла будь-якої миті впасти та зачепити інші балкони.

Ірина Винокурова, кореспондентка:

- Залізобетонні конструкції впали з останнього технічного поверху саме тієї миті, коли з підїзду збиралися вийти люди. Лише дивом обійшлося без жертв.

Ця жінка і досі не може прийти до тями, каже, за мить до обвалу простувала повз під'їзд і зупинилася поговорити з працівницею ЖЕКу.

Валентина, свідок:

- А Таня убирала, і ми з нею застряли, якраз стовп отам, і вдруг ні з того ні з сього грохот страшенний, я злакалась, стала кричать, воно стало падать, бачим, виходить сім'я.

Втім, людей встигли попередити про небезпеку.

Валентина, свідок:

- Ми тут і стояли, давай кричать на ту сім'ю, щоб вона не виходила. Таня кричить: не йдіть, я говорю: стійте, ну вони рвонулись, а потім назад. Ці камні, що падали, трошки жінці повредили ноги.

На місце події одразу викликали екстрені служби, вхід до під'їзду обгородили. Згори тут нависала деформована залізобетонна плита, що будь-якої миті могла впасти. Її закріпили спеціальними тросами. Зайти до будинку мешканці можуть лише під наглядом рятувальників.

- Мы их одеваем в средства защиты и пропускаем в подъезд, так же выводим из подъезда в сопровождении спасателя.

Ось таке місце обвалу згори, цегла могла посипатися вниз. Рятувальники її прибрали з балкону, саму ж конструкцію мають намір розрізати на шматки та демонтувати.

Сергій Рюмшин, керівник управління з питань надзвичайних ситуацій Київдержадміністрації:

- Єслі вона зараз зірветься, а ніхто не гарантує, що вона може не зірватися, вона знищить весь підїзд. Ми зараз зробимо закріплення подпорками два попередніх балкони, зараз ми бандажом вже зачепили, щоб воно не впало, зробимо подпорку цієї плити, і розріжемо її на кусочки і винесем.

Так само розберуть усі схожі конструкції на останніх поверхах в інших під'їздах. Фахівці, що вже оглянули місце надзвичаної пригоди, дійшли попереднього висновку - горішні балкони зконструйовані неправильно.

Сергій Рюмшин, керівник управління з питань надзвичайних ситуацій Київдержадміністрації:

- Іде плита 20 см, а потім переходить на 12, і воно зовсім не заармоване. І єслі тут легка огорожа, то на покрівлі іде, можна сказати, отака, та ще й нагрузили парапетом кг 500, а то й більше. І підняти його не можна.

Ймовірно, винуватцем надзвичайної ситуації назвуть компанію, що конструювала будинок.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.