Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 6 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Вивезення військового транспорту з Криму

9 квітня 2014, 22:07
Дата ефіру/події: Середа, 9 квітня 22:07

Російські військові передають Україні переважно стару техніку, яку ще й навмисно псують перед відправленням на материк. А нову та маловживану залишають собі. 

- Отсутствует коробка передач, передняя ось.

Порізані та старі покришки, без акумуляторів і важливих вузлів або просто з по-вандальному відірваними бамперами. І таке майже на кожній одиниці техніки, що її російська сторона погодилася віддати з Криму на материк. Українських вояків до завантаження свого транспорту на залізничні платформи не пускають.

Олексій Мазепа, співробітник кримського медіа-центру Міністерства оборони України:

- Один из ребят, который перешел на сторону Российской федерации, но просто у человека не выдержала душа, позвонил нам о том, что автомобили уже после погрузки на платформы открывали капоты и уничтожали все то, что находится под капотом. Как бы комментировали ребята с российской стороны, сказали, что ни одна машина больше ездить не будет.

Мало того, Україна отримає не всю техніку. Окупанти на власний розсуд вирішуватимуть, що віддавати, а що безоплатно використовувати для своїх потреб.

Олексій Мазепа, співробітник кримського медіа-центру Міністерства оборони України:

- Россияне решили оставить себе ту технику, которая находится в хорошем материально-техническом состоянии, в частности техника, которая находилась на НЗ. В том же самом Бахчисарае это 27 бензовозов, то есть средний пробег автомобилей составляет до 50 км. Они оставляют себе технику продовольственной службы. Для чего - непонятно, но скорее всего, что большое количество войск на территории Крыма и, возможно, просто свое они подвозить не успевают.

Обіцяють росіяни передати українцям кілька кораблів, щоправда, в якому технічному стані - невідомо.

Владислав Селезньов, керівник кримського медіа-центру Міністерства оборони України:

- Достигнута договоренность о передаче корвета Тернополь, тот, который штурмовали в Севастопольской бухте, и еще два корабля: ракетный крейсер, катер Прилуки и Фастов.

Вже відома й доля військових літаків з Бельбеку. Один МІГ вже днями має прилетіти на материк. Інші машини переправлять вантажівками.

Владислав Селезньов, керівник кримського медіа-центру Міністерства оборони України:

- В настоящее время идет разборка крупноузловая, то есть не до деталей, а какие-то крупные фрагменты. То есть вся эта техника будет грузиться на автотранспорт и перемещаться на материковую часть Украины.

Залишається сподіватися, що українських літаків загарбники не понівечать.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.