Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 3 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Сумська прокуратура не поспішає розслідувати корупційний скандал

10 квітня 2014, 21:45
Дата ефіру/події: Четвер, 10 квітня 21:45

Гаряча лінія прокуратури для підприємців виявляється не така вже й гаряча. Приблизно місяць тому ми показували сюжет про сум'янина, який сподівався на дієве реагування правоохоронців у його конфлікті з податківцями. Утім, марно. За цей час прокуратура не спромоглася завершити власну службову перевірку, але вже передала до суду розпочате кримінальне провадження проти бізнесмена.

- С 26 ноября фактически парализована моя деятельность как частного предпринимателя. Склад пустой. Моя семья соответственно осталась без дохода, и семьи тех людей, которые имели брать возможность у меня очки под реализацию, тоже остались без дохода.

Кримінальне провадження проти Андрія відкрили податківці: намагалися довести, що він порушує трудове законодавство та ухиляється від податків. Ще наприкінці 2013-го тиснути на підприємця взялася й прокуратура.

Андрій Безрук, приватний підприємець:

- Начальник управленя прокуратуры вымогает, ну... это самое. Непостредствено причастен к вымоганию с меня 30 тыс. дол. Потому что после того, как я отказал им, у меня начались обыски, как я вам говорил.

Обшуки, допити, перевірки, позбавлення свідоцтва про єдиний податок - бізнес зупинився. За квартал підприємець втратив вже 70 тисяч гривень прибутку. Усі сподівання на об'єктивне розслідування вже кілька місяців залишаються марними. 

Андрій Безрук, приватний підприємець:

- В прокуратуру области я жалуюсь, мне ни одного ответа. Я жалуюсь в генеральную прокуратуру, уже 3 раза пишу туда письмо, они все скидывают на прокуратуру области. Скажите, а кому тогда жаловаться нам, обычным простым гражданам? Я считаю, что закон для таких пидпрыемцив, как я - он мертв, он не работает.

Тим часом прокуратура швидко передала справу Безрука до суду: навіть попри те, що перевірки, на основі яких грунтується звинувачення, вже визнані протиправними. А стосовно відповідальних співробітників прокуратури триває службова перевірка.

Олексій Дерев'янко, керівник прес-служби прокуратури Сумської області:

- Чому не відсторонені від посад ті люди, щодо яких якраз проводиться службова перевірка?

- Ну, я цього не можу сказать!

- Вони продовжують працювати?

- Да. Звичайно.

На скаргу підприємця про хабарників із прокуратури поки відреагували тільки в СБУ. 

Олеся Рапута, співробітниця прес-служби УСБУ в Сумській області:

- За матеріалами управління СБУ в Сумській области прокуратурою Сумської области розпочато кримінальне провадження за фактом вчинення замаху на одержання хабара від приватного підприємця двома службовими особами однієї з правоохоронних структур області.

Втім, за нинішніми законами, розслідування проти прокурорських працівників здійснюють у тій таки прокуратурі. В СБУ ж обіцяють стежити за перебігом слідства. Покарання винним передбачене від штрафу до 4-річного ув'язнення.

Олексій Дерев'янко, керівник прес-служби прокуратури Сумської області:

- Ну всі підприємці, які відчули тиск з боку правоохоронців чи контролюючих органів, обов'язково звертаються на гарячу лінію, і прокуратура реагує миттєво.

- Яким чином? Ми ось три тижні чекаємо на відповідь - немає відповіді. Де ж миттєво?

- Ну я не знаю...

Миттєвість прокурорського реагування підприємець Андрій відчув на власному гаманці. У справедливість він вірить усе менше, але ще    сподівається на перемогу здорового глузду.

- Закрываем... до справедливого законного решения.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
ложь, сплошная ложь! люди досих пор утром приходят,берут кейсы и идут работать,а вечером и возращают. Лиж только он бить людей на офисе перестал.А доход он до сихпор имеет
111 22.04.2014, 18:36 ответить
бедный несчастный,парализовали бизнес!То просто люди утром пришли на работу,позаберали свои кейсы и пошли работать. Все что он говорит-это брехня.Вечером кейсы люди принесут и поставят на полочки!
111 22.04.2014, 18:30 ответить
писать научись и осведомителя поменяй х.............ло
милана 08.05.2014, 15:28 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.