Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Слов'янську зник журналіст з Волині

29 квітня 2014, 00:01
Дата ефіру/події: Вівторок, 29 квітня 00:01

На Донеччині зник волинський журналіст Сергій Шаповал. Про це сповістили його родичі. Востаннє чоловік виходив на зв'язок 26 квітня і повідомив, що з ним все гаразд. Більше телефон Сергія Шаповала не відповідав.

Він не хотів бути осторонь подій на Сході України і поїхав висвітлювати їх безпосередньо звідти. Незабаром зателефонував з Донецька і сказав - невдовзі повернеться.

Наталія Пахайчук, дружина зниклого журналіста:

- Переконалися, що він може бути в руках терористичних груп. Чому ми так стали думати? Ми спочатку думали, що він справді сів на поїзд і зв'язок пропав, можливо, він не чує, оскільки в транспорті і т.д. Але коли він через добу взагалі не виходить ні на який зв'язок - ми зрозуміли, що це вже все, треба шукати.

Того ж вечора Сергій зателефонував і сестрі - журналістці, що мешкає й працює у столиці.

Наталія Пахайчук, дружина зниклого журналіста:

- Сказав, що він перебуває із сепаратистами, що вони знають, що він журналіст з Волині і що його шукають, що його вони самі запросили висвітлювати їх діяльність і про те, що все добре. Але коли Катя запропонувала, що давай вже повертайся, ми тебе всі шукаємо, він сказав - я не можу зараз так просто звідси виїхати.

Із соцмереж рідні дізналися, що Сергій - у Слов'янську. Одразу ж звернулися до київських і волинських правоохоронців.

Олександр Карпук, керівник слідчого відділу Луцького МВ міліції:

- Кримінальне відразу після заяви було внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 115 ККУ - це умисне вбивство з додатковою кваліфікацією "безвісти зниклий", вирішується питання про передачу даного провадження за підслідністю, тому що місце скоєння кримінального правопорушення на території Донецької області.

Тим часом близькі зниклого намагаються провадити пошуки самотужки. Що Сергій - заручник, не сумніваються.

Наталія Пахайчук, дружина зниклого журналіста:

- Ми знайшли навіть інформацію про те, що його немає в полоні, там, де всіх полонених тримають - ОБСЄ і так далі.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.