Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 6 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Як поводяться бойовики з українцями

6 травня 2014, 20:37
Дата ефіру/події: Вівторок, 6 травня 20:37

Повернення з пекла. Шестеро полонених: троє шахтарів з містечка Новогродівки на Донеччині та троє місцевих депутатів, побачили волю. Кілька днів тому їх викрали терористи. Один з бранців - гірник Олександр Вовк - прибув сьогодні до Києва на лікування. Він і розповів про те, як поводяться бойовики з українцями.

Величезні синці на обличчі, крововиливи, вибиті зуби та психологічна травма від пережитого - таким повернувся з полону гірник-пенсіонер Олександр Вовк.

- Пытки, угрозы, среди похитителей были лица чеченской национальности.

Викрали його четвертого травня в місті Новогродівці на Донеччині. До садиби підприємця і депутата місцевої ради Костянтина Мусейка вдерлися озброєні люди в балаклавах. Нічого не пояснюючи, вбили собаку, а господарю прострелили ногу.

Олександр Вовк, постраждалий:

- Произошло буквально метров тридцать от моего дома, я туда зашел на несколько минут и оказался в плену у боевиков. Заскочили с автоматами, со стрельбой, положили вниз лицом на землю, потом посадили в микроавтобус, который пренадлежал Мусейко, и отвезли в штаб донецкой нар. Республики, в донецкую обладминистрацию.

Там почалося найстрашніше. Спочатку полонених обікрали, а потім взялися нещадно лупцювати, не пояснюючи за що.

Олександр Вовк, постраждалий:

- Буквально с второго этажа положили лицом вниз и кинулись нас избивать, потом водили, тогда я и получил эти травмы, водили по разным кабинетам, пытались узнать, кто мы и что. Угрожали, слышал такое, что живым я не уйду, это не раз произносилось, грозились и убить, и покалечить.

Чоловік розповідає - йому дісталося не найбільше. Молодого хлопця-шахтаря терористи чомусь вважали за представника Правого сектору. Його просто катували.

Михайло Волинець, голова незалежної профспілки гірників:

- Боевики, экстремисты, они мстят шахтерам за то, что не поддерживают криминалитет, который сегодня копается на востоке. 

Побитий шахтар приїхав до Києва на лікування, адже на рідній Донеччині залишатися страшно. Тепер чоловік - пацієнт Київського Інституту нейрохірургії.

Віталій Цимбалюк, лікар київського інституту нейрохірургії:

- Множественные повреждения головы, лица, предварительный диагноз - сострясение головного мозга, головы, лица, уточнять будем, потому что такой диагноз очков бывает очень часто при переломе основания черепа.

Олександр Вовк пробуде в лікарні щонайменше три тижні. Проте, більше чоловік тривожиться за тих українців, які й досі в полоні в бойовиків. А таких - кілька десятків. 

- Я обыкновенный шахтер-пенсионер, я не понимаю, за что со мной так обошлися? Я хочу обратиться к Владимиру Путину: ему не стыдно, что под флагами РФ бьют украинских граждан, калечат?

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Бред, ДНР такого не делает и не будет делать!
Cristopf Faust 11.05.2014, 07:01 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.