Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Останні події на буремному Сході України

7 травня 2014, 20:26
Дата ефіру/події: Середа, 7 травня 20:26

Четверо сепаратистів загинули під час антитерористичної спецоперації в Маріуполі, на околицях Слов'янська точаться запеклі бої, а в Луганську вкотре штурмують прокуратуру.

Зранку точиться бій на околицях Слов'янська. На блок-постах поблизу селищ Комбікормового та Андріївки гурт озброєних нападників намагається вирватися із заблокованого учасниками антитерористичної операції міста. Повідомлень про постраждалих з обох боків немає. Тим часом, за інформацією СБУ, в захоплені адмінбудівлі бойовики масово завозять вибухівку. У разі спроби силовиків визволити приміщення їх можуть висадити в повітря, щоби потім звинуватити в руйнуваннях українських вояків. А за повідомленнями Міністерства оборони, на блокпостах у Слов'янську терористи поставили протитанкові ракетні комплекси "Фагот". Ці системи призначені для знищення броньованих цілей, укриттів і вогневих точок супротивника. Надвечір з'явилася інформація, що на одному з укріплених пунктів обміняли трьох бійців "Альфи" на трьох лідерів сепаратистів, серед них - самопроголошений губернатор Донеччини Павло Губарев і заступник так званого народного мера Слов'янська Ігор Перепечаєнко. Ім'я третього заколотника поки невідоме. З боку правоохоронців до Києва поїхали майор Сергій Потемський, капітан Євген Варинський і підполковник Ростислав Кияшко.

***
Четверо терористів загинули, шістнадцятьох затримали під час нічної спецоперації в Маріуполі.

Сергій Пашинський, в.о. керівника адміністрації Президента України:

- Було звільнено від сепаратистів будинок міськради, який вони контролювали. На сьогоднішній день у Маріуполі досить спокійна обстановка. Ми не беремо заручників, не арештовуємо мітингувальників - ми боремося з тероризмом, з озброєними людьми.

Серед затриманих під час розблокування  міськради - бойовик, який називається "міністром оборони" "Донецької народної республіки", його  підозрюють у влаштуванні масових отруєнь українських військовиків. Зараз на під'їздах до Маріуполя зосереджена армійська техніка Збройних сил. Танки й БТРи цілковито заблокували місто.

***
Тим часом у Луганську терористи анонсували захоплення обласного управління внутрішніх справ. Проте штурмувати міліцію передумали, натомість удерлися до прокуратури. До двох десятків озброєних автоматами бойовиків наказали співробітникам забрати особисті речі і вийти з приміщення. Нинішній напад - другий за останній тиждень. Під час минулого візиту заколотники влаштували в будівлі погром і знищили кілька кримінальних справ. На сьогодні під контролем терористів - обласні рада, державна адміністрація, СБУ та прокуратура. Загарбники контролюють Радіотелевізійний передавальний центр.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.