Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 6 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Як шукають водіїв, котрі покинули місця ДТП

13 травня 2014, 22:05
Дата ефіру/події: Вівторок, 13 травня 22:05

Тим часом правоохоронці й досі не знайшли машини, яка вихідними на смерть збила семирічну дівчинку у столиці. Наразі відомо, що це позашляховик Ауді.

- 9 травня близько 22:15 на вул Булаховського, номер 4, мати з двома дітьми переходила дорогу.

Меншу - семирічну школярку - збиває машина. Мати до пуття пояснити не може - як це сталося. Від травм дитина померла. На місці трагедії працювали всі служби. І слідчі, котрі з'ясовували - що ж за машина накоїла лиха, адже водій втік.

Ірина Левченко, заступник керівника відділу ГУ міліції м. Києва:

- На цей час встановлено, що це було авто білого або чорного кольору, що в нього на передній правій частині пошкодження після зіткнення, його розшукують.

Психологи кажуть, реакція водіїв на ДТП одна - це страх. Вже під його впливом люди поводяться по-різному. Зокрема, й тікають.

Тетяна Подольська, психолог:

- Человек к этому не готов, может замереть, многие начинают плакать, садиться, зажимать голову руками, потому что нет определенного механизма действия - первый раз. Первая эмоция - бежать.

Приміром, на Львівщині дівчина збила автомобілем власного батька. Але навіть не зупинилася.

Тетяна, винуватиця ДТП:

- І, звичайно, я налякалася, і я поїхала дальше, об'їхала, і всьо, по кругу, і думаю: "Їду туда назад".

Цьогоріч за чотири місяці тільки у столиці сталося три десятки ДТП з постраждалими, винні у яких покинули місця аварій. Знайшли - двадцятьох. У Державтоінспекції Свідкові розповіли - є чимало методів розшуку машин, що втекли після ДТП від правоохоронців. Але найдієвіші вони в найближчий час після аварії.

Євген Сергеєв, заступник керівника відділу УДАІ м. Києва:

- По нашим базам відбирають ТЗ схожі, по випуску, марці, кольору, відслідковують рух, десь може засвітилася в засобах відеофіксації, орієнтуються працівники ДАІ і інших служб, опитують свідків, СТО, оглядаються дворові території, стоянки, більшість таких злочинів розкривається по гарячих слідах.

Якщо такого кермувальника знаходять, суд його може навіть заарештувати на період слідства. Логіка проста - поїхав з місця ДТП, може ховатися й від покарання. Юристи нагадують - втеча з місця пригоди додає відповідальності.

Олександр Калюжний, адвокат:

- Отягощающим моментом будет то, что он скрылся, и дополнительная квалификация - непредоставление помощи. Однозначно остановиться - вызвать скорую и милицию, потому что если он уедет, его найдут, а человек умрет, он в любом случае поломает себе жизнь.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.