Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 15 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Наслідки злив у Карпатах

16 травня 2014, 22:35
Дата ефіру/події: П’ятниця, 16 травня 22:35

Внаслідок розгулу стихії дісталося Івано-Франківщині. Там люди укріплювали дамби на річках. А на Тернопільщині потужна злива зупинила транспорт. І розслаблятися синоптики не радять, кажуть - грози зі шквальним вітром вируватимуть ще кілька днів.

На Івано-Франківщині вже другу добу оголошено штормове попередження. Минулої ночі рятувальникам довелося разом із мешканцями укріплювати русло річки Лужанки. Люди звели дамбу з 400 мішків з піском завдовжки 130 метрів. У кількох селах шалені потоки води затопили житлові будинки, приватні господарства та сільгоспугіддя. А напередодні ввечері техніка виїздила на ділянку дороги державного значення Хуст-Київ. Там дужий вітер повалив дерева, тож рух транпорту був ускладнений.

Тетяна Атаманюк, керівник відділу Гідрометцентру в Івано-Франківській області:

- 17-18 травня інтенсивність опадів дещо зменшиться, особливо вночі, а вдень очікуватимуться зливові дощі, грози. І тому найближчим часом на ріках області ми очікуємо продовження грозового паводку з підйомом рівня води від пів метра до півтора. На окремих ділянках до 2 - 2,5.

Аби звести до мінімуму наслідки потужних кількаденних дощів, рятувальники працюють цілодобово. 

Христина Перцович, керівник відділу управління Держслужби з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області:

- Підрозділи області знаходяться у повній бойовій готовності для реагування на НС, пов'язані з повенями та паводками.

***
Через дощ затопило одну з основних доріг Тернополя. Рух транспорту зупинився, бо кілька машин просто залило. А котры подолали стихійне море й виїхали на сушу, вже не заводилися. Люди ходили по пояс у воді. І це наслідки не лише негоди - несправні дренажні системи. Зокрема, на Венецію перетворилися вулиці Злуки, Коновальця та Галицька. Там підтоплені багатоповерхівки й підвали.

***
А на Закарпатті весняна стихія валила дерева, зносила з будинків дахи та рвала лінії електромереж. У райцентрі Великому Березному дужий повів вітру буквально здув величезну покрівлю - площею 800 квадратних метрів. Загалом, лише за ніч негода знеструмила майже 200 населених пунктів у дев'ятьох областях України. І розслаблятися людям та рятувальникам синоптики не радять. Кажуть - грози зі шквальним вітром вируватимуть ще кілька днів.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.