Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У столичній лікарні вимагали оплатити огляд для військомату

16 травня 2014, 23:15
Дата ефіру/події: П’ятниця, 16 травня 23:15

Заплатити за медичний огляд вимагають від мешканця Київщини в одній з обласних лікарень. Утім, чоловік прийшов до закладу не з власного бажання, а за направленням з військкомату.

Повістку офіцер запасу Микола Каліцький отримав кілька тижнів тому. За місцем прописки, у Вишгородському військкоматі, пройшов медкомісію. Та його відрядили на дообстеження.

- Меня направили в областную поликлинику к врачу-эндокринологу.

У чоловіка запідозрили ожиріння. Ендокринолог, щоб підтвердити діагноз, порадила здати кров, пройти УЗД, рентген, окрім того ще й відвідати додатково окуліста, невропатолога й дієтолога. За всі процедури йому сказали - плати.

Микола Каліцький, мешканець с. Раківки:

- Мне нужно купить карточку, потом я попал к завотделению, она сказала, что нужно оплачивать анализы, но сегодня мне пришлось оплатить 74 грн за рентген.

Наскільки правочинні вимоги лікарні - знімальна група Свідка разом з Миколою йде з'ясовувати до керівництва медзакладу. Нам тут не раді.

- Вам дадут ответ в письменном виде, потому что сейчас нет ни начмеда, ни главврача, потому что сейчас идет как раз аттестация врачей.

Утім, доля усміхнулася, і до приймальні завітала виконувачка обов'язків керівника медичної служби. Вимагання грошей за обстеження призваного до армії жінку не бентежить.

- Мы ж не требуем на что-то такое, есть определенные требования - перечень платных услуг утвержденный, куда входят анализы, некоторые обследования, в том числе и рентген.

- Исключений нет ни для кого? Ни для пенсионеров, малоимущих, призванных в армию?

- Ну, я, честно говоря, выполняю обязанности заступника заведующего отделения, так досконально не могу ответить, мне надо уточнять.

Тож чи треба платити покликаним до лав вояків - таке питання знімальна група Свідка поставила міністрові охорони здоров'я, у нього однозначна відповідь.

Олег Мусій, міністр охорони здоров'я:

- Потрібно провести ті чи інші дослідження, якщо це він добровільно для себе, то можна навіть у приватних клініках, але якщо на вимогу воєнккомату - то це має бути однозначно безкоштовно, будь-які дослідження і лікування в тому числі.

Виконувача обов'язків міністра оборони ситуація теж здивувала, пообіцяв з'ясувати.

Віталій Андронатій, директор департаменту Міністерства оборони України:

- Комісія при військоматі не може зробити якісь критеріїв, вона направляє до фахівців, якщо обласна лікарня бере за це з громадян України за це гроші, ну обласна лікарня повинна за це відповідати.

Поки відомства розбираються - чому в лікарні вимагають гроші від призовників - Свідок домігся, щоби аналізи Миколі зробили безоплатно. Для цього тимчасовій керівниці медчастини треба було просто розписатися на направленні.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
В Киеве на улице Исаакяна 18 группа людей допустила растрату огромных средств народа и государства.
Закончила мед колледж. Нужно вставать на учёт в военкомат. Отправиди в больницу проходить мед осмотр, а в больнице почему то для прохождения этой мед комиссии каждый врач оплачивается в сумме вышел чек на около 600 грн. У меня вопрос. Почему в государственной больнице я должна оплачивать обычную мед комиссию для того что б встать на учёт в военкомат???!!
Ира 30.07.2021, 13:58 ответить
И нигде нет ссылки на нормативный документ, НИЧЕГО не выделяется, но все говорят делать бесплатно.. КАК?
Разве у нас бесплатная медицина??? Везде дай денег, то на Флюшку, то на сдачу мочи!И если нету денег они сразу тебя выгоняют, говорят когда будут тогда и приходите!
Дмитрий 26.06.2014, 14:49 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.