Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 11 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Секрети успіху від Ніка Вуйчича

21 травня 2014, 17:50
Дата ефіру/події: Середа, 21 травня 17:50

Він не має ані рук, ані ніг. Втім, став ідолом для мільйонів людей. Вчить їх насолоджуватися життям і вірити в ліпше. Наступна розповідь про унікальну людину, котру раді бачити ледь не на всіх континентах світу.

Ніколи не здаватися, мати в серці віру і надію на ліпше. А ще - завжди усміхатися. Нік Вуйчич - син сербських еміґрантів, які свого часу переїхали до Австралії. Хлопчик народився з надскладним діагнозом - синдромом Тетра-Амелія. Це спадкове генетичне захворювання,  коли дитина не має кінцівок. Втім, недуга не завадила малюкові бути повноцінним. Навпаки - стимулювала удосконалюватися та пам'ятати, що випробування зміцнюють. Крихітка Вуйчич бавився звичайними іграшками, навчився читати, писати, опанував комп'ютерну грамоту, взявся їздити на скейті, плавати і став рівним серед однолітків. 

- Я збираю кишенькові гроші на комп'ютер.

Ледь чіткі відеокадри дитячої хроніки доводять - його допитливості та завзяттю не було меж і перешкод.

- Нік навчив нас молитися і любити всіх навколо.

Ось і нині, вже 30-річним, Ніколас Вуйчич ділиться своїм теплом і з дітьми, і з дорослими. З лекціями він відвідав до півсотні країн, облетів 5 континентів. Будинки для людей похилого віку, пацієнтів з обмеженими можливостями, сиротинці, в'язниці, стадіони і просто велелюдні місця, де завдяки неймовірній аурі проповідник збирає мільйони слухачів. Він не тільки розповідає про свої секрети щастя, австралієць з присутніми обіймається. У такий спосіб, каже, вдається якнайліпше виявити свою підтримку тим, хто її потребує. Свого часу Ніколас навіть встановив рекорд Гінеса - пригорнув менш ніж за годину понад півтори тисячі людей.

4 роки тому Нік Вуйчич деб'ютував у кіні. Стрічка "Цирк метеликів" американського режисера Джошуа Вайгеля - історія про мандрівне шапіто, один з акторів якого немає ані рук, ані ніг. Персонаж Вілл виставляє себе напоказ, через фізичні вади зазнає знущань. Та певного дня доводить всім і самому собі, що здатен на подвиги. Після знімань акторський талант Вуйчича в Каліфорнії визнали нагородою за найліпшу чоловічу роль.

Нік Вуйчич:

- Номінація стала для мене цілковитою несподіванкою. Колись я мріяв про акторську гру. Випала нагода, в мене повірили, передусім Джошуа. Це дивовижно!

Втім, найбільшим своїм досягненням Вуйчич вважає щасливу родину. 5 років тому він зустрів дівчину з екзотичною зовнішністю, в яку закохався з першого погляду. Незадовго по тому на пальця обраниці - напівмексиканки, напівяпонки на ім'я Канае він надів обручку. Нині пара виховує маленького синочка. Кийосі Джеймс Вуйчич, так зветься хлопчик, мріє бути таким, як тато.

Місяць тому незборимий оптиміст випустив книгу. "Тримай рівновагу: ти можеш здолати всі випробування". Там автор деталізує свою техніку перетворення перепон на сходинки до поступу в житті. Втім, і в реальності, і на сторінках молодий австралієць каже - не є надлюдиною, і так як всі прагне до гармонії й миру у світі.

Нік Вуйчич:

- Мрію, щоб у серцях якомога більшої кількості людей зажевріла надія - що сильніша за всі негаразди, навіть смерть. Кожен з нас своїми вчинками впливає не лише на власне життя, а й на життя довколишных. Всі ми - грішні. Популяризуючи ідеї гармонії, спокути, терпіння та співчуття, як на мене, можемо змінювати дійсність. Та робити це варто разом, спільними зусиллями, незважаючи на раси, релігію, колір шкіри. Головне - ніколи не здаватися.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.