Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 19 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Харчовий скандал у Кривому Розі

23 травня 2014, 21:08
Дата ефіру/події: П’ятниця, 23 травня 21:08

На Дніпропетровщині до дитячих садочків та шкіл постачали м'ясо свійської птиці, нашпиговане шкідливою хімічною речовиною. "Карагінан" або "Є407" суттєво збільшує вагу продукції. Водночас є небезпечним для життя.

Торік кілька приватних підприємств виграли конкурсні торги із закупівлі харчових продуктів до закладів освіти Кривого Рогу. Загальна сума укладених договорів - понад сім мільйонів гривень. За документами, курячі філе, стегенця й окіст лише вищого ґатунку. Та якісним товар виявився лише на папері.

Василь Романов, керівник сектору Криворізького МУ міліції:

- Постачали до закладів фальсифіковану продукцію, тобто курятину, ін'єктовану невідомою хімічною речовиною, яка може нести будь-які наслідки, крім того, що вона штучно збільшує вихід даної продукції.

- Вага одного окорочка була більше ніж кілограм.

Дослідивши сумнівну продукцію, експерти вжахнулися. Курятина має підозрілі порожнини, заповнені гелеутворювальною речовиною. Це харчова домішка "Карагінан". Вона поліпшує соковитість і консистенцію, дає змогу на 50 відсотків збільшити вагу товару й значно знизити його собівартість. Та головне - "Є407" - повільний убивця.

Анатолій Єгоров, оперуповноважений Криворізького МУ міліції:

- Організація охорони здоров'я категорично не рекомендує використовувати КАРАГІНАН в складі продуктів для дитячого харчування, оскільки його вживання може бути причиною захворювань кишечнику та кишково-шлункового тракту.

Небезпечну курятину у Кривий Ріг доправляли з Київщині. Кількість вилученої отрути вразила оперативників.

Ігор Жайворонок, слідчий Криворізького МУ міліції:

- Проведён обыск в цехе, расположенный в городе Борисполь, в котором инъектировалась мясная продукция, где изъято 32 тонны фальсифицированной продукции. При въезде в город задержан грузовой автомобиль, перевозящий с Борисполя недоброкачественную мясную продукцию общим весом около 4 тонн.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження. Спритникам, яких у справі зо два десятки, загрожує до восьми років позбавлення волі.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.