Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 16 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Луцьку ховали загиблих патріотів

27 травня 2014, 22:44
Дата ефіру/події: Вівторок, 27 травня 22:44

На Волині прощалися із солдатами, загиблими під час антитерористичної операції на Сході. Жалобна процесія в центрі Луцька зібрала кілька тисяч людей.

Неоголошена війна на Сході позбавила життя десятьох волинських бійців. З чотирма прощалися в Луцьку. Володимирові Прокопчуку було 23. Минуло лише два роки, як хлопець повернувся зі служби. За кілька місяців мав одружитись.

Ірина Нечай, знайома загиблого:

- Останній раз його дівчина говорила з ним о 3-й ночі, перед тим, як розстрілювали, казали, що все нормально, він казав, що хоче спати, вже 3 години. Він сказав, що зараз автомат віддаю своєму напарнику і йду спати - там палатки були в 20-ти метрах від дороги. Він був завжди життєрадісна дуже людина, був патріотом, він хотів дуже в армію піти, казав: я піду, відслужу, все буде добре.

Ірина Мосійчук, знайома загиблого:

- Це дуже-дуже важка втрата для всіх, і дав би Бог, щоб більше нікого не забирали з синів в матерів, і щоб більше ніколи не лилися такі сльози, як сьогодні.

Рідні мобілізованих на Схід кажуть - волинські солдати не навчені й не споряджені. До війни вони просто не готові. Саме тому вже тиждень просять від Міноборони повернути чоловіків і синів додому.

Володимир Скоростецький, офіцер реґіонального Медіацентру Міноборони України:

- Військовослужбовці 51-ї механізованої бригади, а саме 3-го батальйону, який найбільше постраждав під час АТО і поніс найбільше втрат, будуть відведені з території Донецької області. Решта підрозділів буде відведена для перенавчань на один з військових полігонів ЗСУ на півдні України.

Організувала поховання луцьких солдатів місцева влада. На головній площі міста відбулася панахида.

Григорій Пустовіт, Голова Волинської ОДА:

- Відповідь за смерть наших волинян, наших земляків обов'язково буде. І ця відповідь уже є - 31 солдат з 3-го батальйону, який сьогодні відводиться з поля бою для переформатування, 31 військовослужбовець заявив: ми не підемо, ми залишаємося.

Навіть чоловіки не стримували сліз. В останню путь бійців проводжали під вигуки: Герої не вмирають!

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
почему опять вопли
вик 12.12.2014, 19:06 ответить
почему такие крики
випок 12.12.2014, 19:06 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.