Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Львові спіймали телефонних аферистів

28 травня 2014, 22:36
Дата ефіру/події: Середа, 28 травня 22:36

Львівські міліціянти затримали телефонного шахрая, який видурював у довірливих людей гроші. Молодик дзвонив переважно жінкам і повідомляв, що хтось з рідних ускочив у халепу, виплутатися з якої допоможе лише певна сума. Одні аферистові вірили, інші - зверталися в міліцію.

Пані Марія соромиться показувати обличчя - жінка повірила шахраєві і віддала кругленьку суму. Зателефонували, розповідає, приблизно о двадцять третій годині, коли вже спала. Спросоння не розібрала голосу.

Марія, постраждала:

- Чую, ніби зять: Я потрапив в аварію. Я збив людину. І мені потрібна допомога, мені потрібні гроші. Каже, треба тисячі доларів. Я кажу - ну ти ж знаєш, що я не маю таких грошей.

Трубку поклали. І ще раз зателефонували - невідомий назвався слідчим і знову почав про гроші. Жінка сказала: має лише 6 тисяч гривень. Чоловік зазначив, що досить. Звелів загорнути в папір і викинути у вікно - по них, мовляв, приїде людина. Пані Марія так і вчинила. І лише потім подзвонила до зятя, який спав удома.

Ярослав Грицик, керівник Залізничного РВ міліції м. Львова:

- Як правило, телефонують вони близьким родичам, які це все дуже швидко сприймають, готові на будь-що, щоб вирішити питання. Це можуть бути старші, як привило, люди. Мати, бабця, які вірять, які довіряють будь-кому.

Та наступна жертва цих самих шахраїв - теж старша жінка - виявилася не такою довірливою. Перш, ніж рятувати сина, заглянула до його кімнати - він спав. Тож викликали міліцію, і правоохоронцям вдалося спіймати зв'язкового, котрий приїхав по гроші. Молодик спільника не називає, поки що.

Затриманий:

- Да він до мене позвонив, сказав адресу і сказав, куда підїхати. Все, підїхав. Я нічо так не можу сказати, про нього сказати, бо по тєлефону з ним общався. Забрати гроші, і він мені опрєдєльонну суму дає.

- Яку?

- Ну, казав від 500 і більше.

Львівські міліціянти просять усіх, хто став жертвою спртних телефонних шахраїв, відгукнутися. І на майбутнє не бути надто довірливими.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.