Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 17 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Злива зруйнувала аварійний будинок у Тернополі

28 травня 2014, 23:14
Дата ефіру/події: Середа, 28 травня 23:14

У Тернополі під час зливи обвалилася фасадна стіна двоповерхового будинку, якому більше ста років. Пошкоджено 6 квартир. У мить аварії в помешканнях були шестеро людей, двоє з них діти. Всіх одразу евакуювали, ніхто не постраждав. Причини руйнування з'ясує спеціальна комісія.

Обвалився 6-квартирний будинок на вулиці Крушельницької ввечері після зливи. Його мешканці кажуть - цього побоювалися вже не один рік, адже двоповерхівці понад 130 років. 2003-го її визнано аварійною.

Віра, мешканка м. Тернополя:

- В 82 році ми сюда поселились, і нас уже навіть не хотіли приписувати, бо сказали, що будинок вже аварійний, 32 роки роки, і ніхто його,  аварійний, потім придумали якесь слово ветхий, і вже не аварійний був, казали, що ще можна жити сто років в ньому, потім знов зробили його аварійним, а здвигу ніякого.

У мить аварії люди були у 2-х квартирах на другому поверсі. Одразу після руйнування рятувальники, які прибули на місце, евакуювали чотирьох дорослих і двох дітей - першокласника та третьокласника. На щастя, з мешканців ніхто не постраждав, проте під завалами залишилося все їхнє майно.

Світлана Куниць, мешканка м. Тернополя:

- Обвалилась стіна, і зразу одночасно обвалилась підлога. Дитина знаходилась в квартирі, дитину витягували через вікно, і МНСники всіх витягували через вікно. Ми хоча б намагаємось забрати речі самі необхідні, і дитина гола, боса, навіть немає в що вдягнутись протягом дня. Тому хоча б якісь елементарні речі, щоб можна було винести.

До ранку надзвичайники розбирали завали та відпомповували воду з підвалу будинку. Причини руйнування конструкцій найближчим часом має оприлюднити спеціально створена комісія.

Віктор Маслай, в.о. керівника управління Держслужби з надзвичайних ситуацій України в Тернопільській області:

- Після остаточного розбору конструкцій, коли ми вже впевнились, що дійсно потерпілих немає, крім тих, яких ми в початковій стадії евакуювали з аварійної будівлі, передали їх медикам, медики оглянули, загрози життю чи здоров'ю мешканців не було. Вони не госпіталізувалися.

Люди з обваленого будинку тимчасово мешкатимуть у родичів і близьких. Влада міста обіцяє допомогти постраждалим з новими оселями.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.