Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 20 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Очакові затримали банду розбійників-садистів

4 червня 2014, 21:03
Дата ефіру/події: Середа, 4 червня 21:03

На Миколаївщині затримали банду, члени якої перевдягалися в міліційну форму й нападали на оселі. Останніми жертвами розбійників стали фермери в селі Парутиному, що неподалік Очакова.

За подружжям похилого віку банда, яку очолював рецидивіст зі стажем, стежила давно. Розбійники місяць ходили навколо обійстя - приглядалися. Потім почали готувати напад. Отруїли одного сторожового собаку господарів, на місцевому базарі купили міліційну форму. За правоохоронця вбрався ватажок зграї і завітав до людей. Хазяїнові назвався новим дільничним інспектором.

Леонід, постраждалий:

- Я його провів, він сів туда, за скамейку за столом, і попросив води, я подав води, пішов, мінеральної води. А потом жінка прийшла, він попросив ручку. А тут вона виглянула - ноги тут побачила. Ну подумала, що може пацани, той оріхи спрашує, той ще, вона виглянула - вони побігли.

Нападники перестрибнули через паркан і одразу заходилися гамселити господарів.

Любов, постраждала:

- А я стала - о, а це шо? І раз його - в морду ударила. І вні так... А той його сзаду кинув, і він через калитку перескочив. І раз мене, ах ти, сука… і той, участковий, ударив вже Льоню. І затянув нас у хату. І там у хаті начали нас бити. 

Той жах подружжя не може спокійно згадувати. Озвірілі бандити знай питали, де заховані гроші. Не йняли віри, що готівки немає - адже фермери весь час вкладають вільні кошти у свій бізнес.

Любов, постраждала:

- Мені в рота тряпку запхали, платочки носові, руки зв'язали, ноги зв'язали, не давали не балакати, нічого. - "В вас 500 тисяч гривень дома, і 3 кг золота". Кажу: "А 10 кг не сказали, тільки 3 кг? Де вони у нас?" - "У вас є, нам сказали, шо у вас є гроші, давайте по-хорошему". Кажу: "Шукайте, в нас нема нічого".

Найбільше дісталося господареві. Злочинці били його праскою по голові, притуляли до шиї ножа, погрожували, що відріжуть вухо. Вибили всі передні зуби.

Леонід, постраждалий:

- Я вискочив, думав, добіжу туда до загона, у нас там вол'єр, собаку отпущу. І я добігаю до столбіка, а він мене утюгом по голові як ударив... Били уже так, я уже нічого не соображав, пальці порізали, узяли ножик, до горла. Каже: я тобі вухо щас відріжу. Бросив пасатіжи, взяв молоткок, молотком почав бити.

Напівпритомного чоловіка бандити притягли до майстерні, хотіли облити бензином і спалити.

Леонід, постраждалий:

- Він бере цю каністру, на мене перехиляє, а вона пуста.

Врятувала всіх від смерті мати фермера. Сліпа жінка почала кричати, що ось-ось приїдуть сусіди по молоко. Розбійників це злякало.

- Я кажу: та нічого, кажу, у шесть часов должни приїхати люди по молоко. - Хто? Я кажу: Іра з Колею. Він мене бросає, я чула, як син як скотина вже ревів, так били його, що це невозможно. І вони: уходим, уходим.

З собою грабіжники прихопили дві золотих обручки, одні кульчики та дві тисячі гривень - пенсії господарів. Але скористатися здобиччю не встигли. За кілька днів злочинці вже сиділи перед слідчим.

Артем Родигін, в.о. першого заступника Очаківського МВ міліції:

- В ходе мероприятий было установлено, что данные лица, которые употребляют наркотические вещества, в следствие того, что им нужна определённая сумма денег для покупки новой дозы наркотических средств, решились пойти на данное преступление. Очаковским городским отделением милиции было данное криминальное угловное правонарушение внесено в Единый Реестр досудебных расследований и розпочато досудебное расследование.

Катів тримають під вартою. Правоохоронці очікують на результати ДНК-експертиз, висновки яких мають остаточно підтвердити причетність затриманих до скоєння злочину.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.