Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 15 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У столиці діти травмувалися на каруселі

4 червня 2014, 22:56
Дата ефіру/події: Середа, 4 червня 22:56

З каруселі - до лікарні. Атракціон у Києві травмував малюків. Постраждали півтора десятка дітей. Двох ушпиталено. Чому сталося лихо: через несправність конструкцій чи людське недбальство?

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Ось на цій каруселі і травмувалися малюки, атракціон загородили, дітей сюди не пускають. На місці працює прокуратура.

У Саммер Парку біля одного зі столичних торговельних центрів завжди пожвавлення. Тут купа розваг. Привело свого восьмирічного сина Дениса сюди й подружжя Григоренків. Батьки кажуть: страхіття почалося в перші ж хвилини.

Наталя Григоренко, мати постраждалого хлопчика:

- Крик детей, это буквально доля секунды, и металлический пол, каркая, который под каруселью, поднимается у нас на глазах. Дети по цепочке набирают и со всей скорости врезаются. Где-то до 1,7 метра поднимается этот металлический пол, дети по накладной один в другого врезаются.

Денис Григоренко, постраждалий:

- Когда начался первый круг, девочка сандаликом зацепила пол, и он вот так волной начал подниматься. Три части.

Батьки кинулися рятувати своїх малюків.

Наталя Григоренко, мати постраждалого хлопчика:

- Во-первых, когда остановилась карусель, этот металлический пол им, получается, еще и ударился, грохнулся на голову со всей своей тяжестью.  

Євген Григоренко, батько постраждалого хлопчика:

- На самом деле я его двумя руками поднимал - это тяжелая вещь. Это просто случайность, что дети остались живы.

У двох дітей забиття голів і кінцівок. Постраждалих ушпиталено.

Наталя Григоренко, мати постраждалого хлопчика:

- У моего ребенка была сбоку шишка и сзади там немного с порезом шишка. Пальчика два на левой руке после этого, вроде как перелома нет. Мы потом сделали рентген, полночи носились с детьми по больницам.

Власники ж атракціонів запевняють - конструкції справні. Є всі документи на роботу атракціонів, пройшли всі перевірки.

Лариса Серикова, заступник директора підприємства-обслуговувача атракціонів:

- Соответствующее разрешение мы получили в бла-бла - монтаж демонтаж, налагодження, ремонт, отримано в 13 році, термін придатності на пять років.

Власники кажуть - лихо сталося через людське недбальство.

Лариса Серикова, заступник директора підприємства-обслуговувача атракціонів:

- Винен оператор атракціону, який на порожній сідушці не закріпив карабін, який спрововкував щеплення страхувального приладу з конструкцією полу атракціону, відповідно, карабін, зачепившись, смикнув достатньо сильно, від смикання сідушки почали коливатися і діти зіштовхнулися.

Прокуратура взялася розслідувати інцидент на атракціонах. Слідчі запевняють: перевірять карусель до ґвинтика. Винних у травмуванні дітей - покарають.

Сергій Юлдашев, прокурор Деснянського району м. Києва:

- За даним фактом прокуратурою району внесено відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань, за ознаками статті 172 - порушення правил безпеки при роботі з приладамами небзпечними. Штраф або обмеження волі до трьох років з обов'язковим позбавленням прав обіймати певні посади.

Після цього випадку прокуратура обіцяє перевірити всі каруселі в районі. Бо ж профільний орган - Держгірпромнагляд - згідно із законом має право ревізувати атракціони не частіше ніж раз на п'ять років.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.