Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Допоможіть визволити Іллю Єфремова

6 червня 2014, 21:09
Дата ефіру/події: П’ятниця, 6 червня 21:09

Мати й син втекли від війни - без речей, грошей, а найстрашніше - без жодних зв'язків з найріднішою людиною - чоловіком і батьком. З хати в Луганську його забрали в полон проросійські бойовики - за те, що активно виступав за єдину Україну. Прихисток сім'я знайшла в Полтаві, а тепер звертається до всіх небайдужих - допомогти визволити Іллю Єфремова.

- Зібрала 1 пакунок, це пакет чорний, інший - там шо родичі встигли придбати, там поїсти у потягу, то й всьо, то шо зібрали.

- Ви навіть не знали, куди їдете?

- Не, ми не знали, куди їдемо, я дізналася вже на ж-д вокзалі, коли побачила квитки.

Поїзд привіз пані Ірину з 8-річним Богданом з Луганська до Полтави. Тут їх прихистили в місцевому гуртожитку. Кажуть, умови нормальні, та й не перебиратимеш зараз.

Богдан, син викраденого:

- Мама говорила, что мы опять будем ехать, пока что татко не приедет, а и по всем городам, пока что не закончится. А я уже скучаю именно за дедушкой с бабушкой, и за Марком, и за татком, но больше всего за татком.

Їхнє життя давно неспокійне - розповідає Ірина. Її чоловік Ілля з перших днів активно підтримував ідеї Майдану в рідному Луганську.

Ірина Єфремова, дружина викраденого:

- В нього, ну як сказать, Україна була понад усе, я в нього одного разу спитала, що тобі важливіше - твоя сім'я чи Україна? Він сказав: то не питай мене, не став мене перед тим вибором.

Потім почалося пекло.

Ірина Єфремова, дружина викраденого:

- То біля нас частину там брали, то літаки літають, то й обстріл чують, ну зараз там страшно, там люди спускаються до підвалів, роблять там якісь на кшталт бомбоубежищ, ліжка переносять. 

Остаточно їхній світ зруйнували бойовики-сепаратисти з так званої луганської народної республіки. Вони вдерлися до будинку пізно ввечері озброєні, в масках і забрали чоловіка.

Ірина Єфремова, дружина викраденого:

- Його покрутили і в самих трусах вивели, розумієте, він досі, я так розумію, навіть не вдягнений. Коли я запитала: хто ви? хоть представьтесь; то один там маленкий, вибачайте, автомат більше нього, і він-то сказав так в грубой форме, шо то армия юго-востока, ты довольна? Я намагалася з дому вийти, але пересмикнувся той затвор, і сказав - зайди, або я стрілятиму зараз.

Місцеві розповіли жінці, що полоненного спочатку тримали на тамтешньому блок-пості, били гумовими кийками та електрошокером. Потім перевезли до підвалу.

- Казали, шо він у подвалі захопленому СБУ, знаю, шо там, знаю, шо живий, в якому стані - я не знаю, знаю, шо з ним особливо не цяцкалися.

Аби вберегти сина, Ірина зважилася на втечу. Малому пояснила: татко у відрядженні.

Ірина Єфремова, дружина викраденого:

- Я вам передати не можу, як це важко, коли дитина каже, шо я хочу, шоб татко живий, я в божечки попросив, шоб татко живий з командировки приїхав.

Ірина щиро вдячна за всі слова підтримки, що надходять на її адресу, і буде рада будь-якій допомозі. А найпалкіше сподівання - що про чоловіка не забудуть і визволять з полону.

Ірина Єфремова, дружина викраденого:

- Наразі я розгублена, шо як далі буде, я знаю одне, шо він вийде, шо з ним буде все гаразд, шо я його витягну, ну не можу я по-іншому.

Телефон 095 33 29 855.

Банківська картка ПриватБанку 5168 7572 5354 1413 Ірина Єфремова.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.