Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 4 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Пакістані жорстоко розправилися з терористами

10 червня 2014, 16:55
Дата ефіру/події: Вівторок, 10 червня 16:55

Пакистанський Талібан узяв на себе відповідальність за збройний напад на міжнародне летовище в Карачі, внаслідок якого загинуло щонайменше 27 людей. Серед них - 10 бойовиків, а також правоохоронці і працівники аеропорту.

Напередодні вночі аеропорт Карачі атакували терористи. Десятеро бойовиків, озброєних кулеметами і гранатометами, вдерлися всередину та почали стріляти. Бій на летовищі, що є найбільшим у Пакистані, тривав усю ніч. Як з'ясували згодом, штурм став відплатою за смерть колишнього очільника руху Талібан - Хакімули Мегсуда. У листопаді торік його було вбито ударом американського безпілотника.

Муніб Aхмед, місцевий мешканець:

- Гучні вибухи було чути з боку аеропорту. Я покликав усю родину. Потім ми побачили пожежі. Обстріл був такий потужний, що здавалося - почалася війна між Індією й Пакистаном.

Нині в місцевій поліції стверджують: аеропорт цілком зачищено, усіх бойовиків - ліквідовано.

Різван Ахтар, представник реґіонального відділку МВС Пакистану:

- Жодного літака не пошкоджено. Все сталося у вантажному терміналі. Терористи підпалили приміщення, там їх і знищили.

Пакистанський Талібан воює проти влади з 2007-го року. Цей напад скоєно в час, коли уряд Наваза Шарифа докладає зусиль, щоб розпочати з угрупованням перемови. Атака на аеропорт може негативно позначитися на міжнародних інвестиціях у країну й унеможливлює будь-які переговори з терористами.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.