Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 4 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Міліція на Житомирщині безпідставно відібрала бензовоз з пальним

10 червня 2014, 23:09
Дата ефіру/події: Вівторок, 10 червня 23:09

Вантажівку з цистерною відібрали без суду й слідства міліціянти на Житомирщині. Зробили це просто серед дороги, не пояснивши причини й не надавши жодного документа.

Друге червня. Двадцять перша година. Трасою біля села Кодні Житомирської області рухається вантажівка з тридцятьма тонами активних компонентів паливно-мастильних матеріалів. Вантаж вогне- та вибухонебезпечний. Раптом автоцистерну зупиняє ДАІ. Тут тобі й працівники Житомирського управління боротьби з економічною злочинністю. Правоохоронці просто забирають у водія всі документи, автівку й вантаж.

Олександр Горпинченко, представник перевізника:

- Жодного офіційного документу, щодо дотимання закону з боку міліції, які вони повинні складати, ми не отримали. Це більше двадцяти тисяч гривень в день простій автомобілю даного класу.

І власники вантажу, й автотранспорту шоковані діями правоохоронців. Підприємці кажуть: чому цистерну вилучили, не зрозумів ніхто. Дії міліції оскаржили в суді.

Артем Петрощук, представник власника вантажу:

- Визнали працівники, що так, ми розуміємо, що нема підстав для злочину, ми розуміємо, що є певні перевищення, але товар ми вам не віддамо, тому що затримання його є законним, хоча жодного документу ми до цих пір не маємо, фактично мав місце розбійний напад.

Чому діяли не як правоохоронці, а як бандити - слідчі пояснюють, як можуть.

Світлана Островська, старший слідчий Житомирського РВ міліції:

- В мене клопотання про арешт майна, майно не заарештоване, автомобіль затриманий, і винесене зараз клопотання про арешт, яке зараз буде розглянуте. Є таємниця слідства, проводиться досудове розслідування.

Євген Колоша, старший прокурор Житомирської прокуратури:

- Була оперативна інформація, що даний завод, який перевозить даний вантаж, не має права займатися даною діяльністю і взагалі розпоряджатися даним майном, було зупинено автомобіль, вилучено в процесі огляду, даний автомобіль ми вважаємо знаряддям вчинення злочину.

І власники вантажу, й перевізники обурені: одні чесно сплатили за товар, інші його з усіма дозволами везли - чому ж вони мають відповідати за проблеми виробника? Та й той, виявляється, розрахувався зі своїми боргами за кілька днів до інциденту.

Артем Петрощук, представник власника вантажу:

- Це зовсім не зрозуміло, кажуть, що наш товар - це є предмет злочину, а машина, яка його перевозила-  це інструмент злочину. Він у нас був придбаний на момент виїзду автівки за територію державного підприємства, але ніякого відношення він до державного підприємства не мав. Вартість всього майна затриманого складає вісімсот тисяч гривень.

Судове засідання, де вирішували суперечку, знімати заборонили, та журналісти все таки були присутні. Кілька годин - і є рішення: правоохоронці мусять негайно повернути вилучене. Але на штрафмайданчику - нові кордони. До автомобіля довелося прориватися годину. Юристи одразу зафіксували: зберігали небезпечний вантаж не за правилами. До того ж - зовсім неподалік від кав'ярні.

- Воно не повинно так стояти, причому шо воно стоїть на сонці четверту добу, і агрегатний стан рідини міняється, ну й що говорити, якщо до людей, які їдять, пють, дуже недалеко, і що може трапитись.

Підприємці підрахували, що за п'ять днів, поки цистерна простояла на штрафмайданчику, вони втратили понад сто тисяч гривень. Тепер власники вантажу й автомобіля вирішують, чи позиватися до міліції з приводу відшкодування збитків.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.