Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 1 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Львові лікують поранених на Сході та здають для них кров

10 червня 2014, 23:31
Дата ефіру/події: Вівторок, 10 червня 23:31

Двадцятеро поранених під час АТО проходять реабілітацію у Львові. Всі вони - пацієнти військово-медичного центру Західного реґіону. Туди доправили бійців із харківського й київського шпиталів, де їм надавали допомогу першого рівня. Стан в усіх - задовільний, але двоє - ще в реанімації.

Серед поранених - вихідці з різних реґіонів України. Чимало зі Сходу. Спілкуватися з журналістами погоджуються одиниці - інші приховують від родичів, що були поранені. А Сергій із Сум сподівається, що по телевізору його побачать батьки. Ушкодження, розповідає, дістав у Слов'янську.

Сергій Світличний, поранений:

- Это было в Славянске, была штурм блокпоста сепаратистов. Тогда получил ранение. Ну я водитель БТРа. Подорвали БТР кумулятивным снарядом. С гранамомета РПГ-7.

- Какие у вас ранения?

- Осколки, ожоги.

Сергій мобілізований, воює на Донеччині з 2 травня. Коли одужає - від участі в АТО не відмовлятиметься. У чоловіка ушкоджені рука й нога. Його прооперували, тепер усе залежить від того, як гоїтиметься. Серед пацієнтів є призовники, мобілізовані та професійні військові.

Іван Богдан, Головний хірург військово-медичного центру Західного реґіону:

- Це в основному поранення в нижніх, верхні і нижні кінцівки, поранення живота, органів тазу, проведені оперативні втручання на усунення, хірургічна обробка цих поранень, ну і в даний час стан хворих в усіх здебільшого задовільний.

Військові медики оголосили збір крові серед львів'ян. Ті охоче відгукнулися.

Василь Гусар, мешканець м. Львова:

- Я спеціально прийшов, щоб здать кров для хлопців, які тяжоло ранені. Я знав про це, що здають кров, по тєлєвізорі ж показують про ето.

Василь - чи не останній донор. Медики запевняють - більше потреби немає.

- Хочу подякували людям, які відкликнулися, люди активно йдуть і пропонують свої послуги. Ще раз хочу подякувати.

У шпиталі кажуть, що забезпечені всім потрібним. І готові, за потреби, взяти 600 поранених для реабілітації.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
"Когда выздоровеет - от участия в АТО не откажется."- крепко парней прижали раз нет возможности отказаться. Горе матерям.
ррр 11.06.2014, 13:54 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.