Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Активісти спостерігали за виборами голови ВАС

11 червня 2014, 00:08
Дата ефіру/події: Середа, 11 червня 00:08

У вищому адміністративному суді знов обирали нового голову. Про це громадські активісти та представники Майдану дізналися  випадково, хоча раніше їх обіцяли сповіщати про кожні вибори. Голосувати представникам Феміди довелося під пильним оком.

Приблизно о десятій ранку активісти Майдану та громади зібралися під стінами вищого адміністративного суду. Людей прийшло небагато, проте вимоги в усіх одні.

Микола Бондар, отаман українського козацького війська:

- Ми тут збиралися вже неодноразово, у нас були вимоги, якщо відбуваються якісь вибори - вони мали бути анонсуватися. Є пару кандидатів, які нас не влаштовують категорично, ми не називаєм конкретної людини, яку б хотіли бачити, ніяких Сидорових або Петрових, наприклад, але ми знаємо тих, хто не мав бути у цій будівлі.

Кілька громадських активістів на чолі з головою люстраційного комітету України Егором Соболевим на засідання потрапили. Судді неочікуваних гостей зустріли спокійно.

Катерина Леонтович, в.о. голови Вищого адміністративного суду України:

- Я сьогодні дуже вдячна громадськості, вона не заважає нам працювати, все спокійно, я думаю, що сьогодні оберемо голову, тиску немає ніякого.

Сімдесят шестеро служителів Феміди готові обирати нового очільника. Кандидатів - четверо.

Катерина Леонтович, в.о. голови Вищого адміністративного суду України:

- Це Кобилянський Микола, Михайло Смокович й Нечитайло, і я - Леонтович Катерина.

Перед волевиявленням голові люстраційного комітету дають хвилину - звернутися до суддів. Соболев нагадує: обрання нового очільника вищого адмінсуду з команди екс-гаранта може бути помилкою.

Єгор Соболев, голова люстраційного комітету України:

- Голосування за судову систему часів Віктора Януковича є неприйнятним, це виклик суспільству, це плювок на саму ідею відновлення довіри до суддів, тому ми просимо вас врахувати це і не лише це, і проголосувати й обрати собі голову, який буде гідно представляти ваш суд. 

Та одного туру голосування не вистачило. До другого потрапили Олександр Нечитайло й Микола Кобилянський. Саме другого називають людиною колишнього президента. Після чотирьох годин волевиявлення нарешті оприлюднюють результати. Десяток бюлетенів - зіпсовані. А Кобилянського підтримує тридцять четверо суддів. Проте цього не досить для перемоги.

Єгор Соболев, голова люстраційного комітету України:

- Добре, що в суді проходять вибори, добре, що не обрали головою пана Кобилянскього, людину із зондеркоманди Януковича! Але дуже дивно, що досі такі кандидати є, й вони набирають половину голосів суддів.

Тетяна Козаченко, член робочої групи з питань люстрації:

- Он представлял прездинета в высшей совете юстиции, это квота президента, это квота Януковича. При первом голосовании он набрал меньше голосов, чем его оппоненты, при втором втором голосовании было испорчено много бюллетеней, 10 штук, разница в 2 голоса, поэтому есть основание, что это спланированная акция.

Голова люстраційного комітету впевнений: аби вдосконалити судову систему, треба замінити 8,5 тисяч суддів по всій країні. Й вже цієї п'ятниці Соболев пропонуватиме новообраному президентові такий закон. Наступне засідання щодо призначення голови вищого адмінсуду служителі Феміди запланували на понеділок.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Суддя Заїка Микола Миколайович - кандидат для люстрації.
Повернути довіру до судової влади практично неможливо і до тих пір, поки в судовій системі залишатимуться особи, компрометуючі її абсолютно, повністю і всебічно, які своїми діями фактично повстали проти Конституції і законів України, а, отже - і проти власного народу.
Так, суддя ЗАЇКА МИКОЛА МИКОЛАЙОВИЧ з Вищого адміністративного суду України, який при розгляді касаційних скарг про перерахунок пенсій - систематично умисно та грубо порушує Конституцію і закони України. Він як ставленик і вірний службист колишньої влади Януковича-Азарова, одноосібно, причому юридично безграмотно, як за шаблоном, штампує свої ухвали про відмову у відкритті касаційного провадження, тим самим позбавляє, найбільш незахищені, найбідніші верстви населення України - пенсіонерів - самого елементарного - допуску до правосуддя! Строчить свої ухвали суддя ЗАЇКА М.М., немов під копірку, які абсолютно ні чим не обгрунтовує, при цьому - завжди посилається на одну й ту ж статтю (п. 5 ч. 5 ст. 214 КАС України - тобто, за його думку, скарга нібито не обгрунтована і для відкриття касаційного провадження у справі у нього немає підстав ...) ... Тільки прізвища та дати в Ухвалами ЗАЇКИ М.М. різні! Ось таке, прямо скажу беззаконня і ставлення до своїх співгромадян! .. Закономірне питання: навіщо нам такий суд і такий суддя як ЗАЇКА М.М., який своїми діями явно підриває авторитет судової влади в Україні, знищує віру в торжество закону і справедливість? ! Поза всяким сумнівом, нам необхідно терміново позбуватися таких суддів як Заїка, а саме - звільняти їх за порушення присяги! .. І не тільки звільняти! .. А і залучати ... по всій строгості! .. Адже Україна прагне в ЄС і з повною надією на те, що нас туди приймуть, тільки без таких суддів як Заїка М.М.! Інакше й бути не повинно! Адже принижені таким ставленням так званого правосуддя пенсіонери будуть змушені шукати закону і правди вже в Європейському Суді з прав людини. Тому що у судді ЗАЇКИ М.М. до закону і правди достукатися практично неможливо! Ось Вам наочний приклад кандидата на публічну люстрацію!
Роман 02.07.2014, 23:06 ответить
Подивіться скільки бабла суддя Заїка, натирив. Тому і ляпає незаконні рішення! Ситий голодному, нє товаріщь!Його не звільняти, його садити треба!

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.