Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 24 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Борисполі прощалися із загиблими героями-льотчиками

11 червня 2014, 00:25
Дата ефіру/події: Середа, 11 червня 00:25

З льотчиками, загиблими на Сході України, прощалися на Київщині. Їхнього літака терористи збили 6 червня над Слов'янськом. Ціною власного життя екіпаж відвів загрозу від міста. З вісьмох військових п'ятеро загинули. Тіла трьох нині доправили до місця служби - в Бориспіль.

Борт із трунами військовиків приземлився на армійському аеродромі в Борисполі, що на Київщині. Саме звідси ще на початку червня льотчики 15-ї авіаційної бригади летіли захищати Батьківщину. 

- Убыли они, по-моему, 2 числа и работали все время там. Они на этом борту отсюда и вылетели.

Ан-30, на облавку якого було восьмеро членів екіпажу, виконував спостережний політ над Слов'янськом. У літака поцілили терористи.

Олександр Розмазнін, заступник керівника головного командного центру Міністерства оборони України:

- Коли ми проаналізували, хто збив цей літак, а збила сучасна останньої модифікації ракетний комплекс, який називають Береза, яка знаходиться на офіційному озброєнні сусідньої держави.

Підбитий борт почав падати просто на місто. Але військові зуміли вирівняти судно, щоб відвести його якнайдалі від житлових будинків. Літак упав у полі.

Юрій Морозевич, заступник командира військової частини:

- Ето транспортный літак, там катапультирования немає, там только покидание летательного аппарата. Когда самолет взорвался, он падает, один выпрыгнул человек, второй человек, высота соответующая, кто-то успел, кто-то не успел.

З вісьмох членів екіпажу вижили троє.

- Они находяться в гостпиталі на лікуванні, на реабілітації, при паденії забої єсть, такое, ничего важкого.

П'ятеро військовиків загинули. Серед них і командир ескадрильї - Костянтин Могилко.

Олександр Розмазнін, заступник керівника головного командного центру Міністерства оборони України:

- Якщо він би повівся, щоб спасти себе і екіпаж, то загинуло б багато мирних жителів Славянська. Ми клопотатимемо - Героя України.

Утім, тіла командира, а також ще одного солдата нині до місця служби не доправили. Їх ще ідентифікують.

Юрій Морозевич, заступник командира військової частини:

- Нет, это не формальность - привезти неизвестно кого и что, должны похоронить человека, который соотвествует.

У Бориспіль привезли тіла трьох військових - майора Сергія Камінського, прапорщиків Володимира Момота й Олексія Потапенка. Труни закриті. В останню путь льотчиків проводжають родичі, друзі і просто містяни.

Микола Іванович, мешканець м. Борисполя:

- Жители нашего города, погибли - за нас, за нашу свободу, за то, чтобы мы мирно жили, мы пришли попрощаться с ними.

Рідні й досі не можуть усвідомити втрати. Бабуся бортрадиста Володимира Момота сама не своя від горя.

Марія Обеда, мешканка м. Борисполя:

- Така була дитина! Він 20 год прослужив в армії, 20 год, більше вже, так служив коло самольота. 6 наград мав, ой боже!

Двох загиблих бійців поховали на Книшовому меморіальному комплексі. Тіло ще одного бійця 15-ї авіаційної бригади Олексія Потапенка повезли на батьківшину - в Макарів, що на Київщині.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Собака!
я 30.03.2015, 15:44 ответить
Ужас конечно, но доля такая у военных выполнять приказы и не раздумывать. К ним претензий нет, мозги промыли в нужном направлении и вот готовый зомби. А с власти думаю Украинцы скоро спросят за всё, и не последним был этот майдан, и не кому уже будет за новую власть и олигархов встать.

"выполнял наблюдательный полет над Славянском."- а лживые Укрвласти говорили что гуманитарную помощь везли.

"модифікації ракетний комплекс, який називають Береза, яка знаходиться на офіційному озброєнні сусідньої держави."- Польши что-ли ? И к чему это примечание ?

"Но военные сумели выровнять судно, чтобы отвести его подальше от жилых домов."- или боялись после покидания самолёта приземлится на территории подконтрольной ополченцам ?

"Николай Иванович, житель г. Борисполя:
- Жители нашего города, погибли - за нас, за нашу свободу, за то, чтобы мы мирно жили, мы пришли попрощаться с ними."- так и хочется сказать:- Николай Иванович- с другой стороны ведь тоже люди и тоже за свою свободу борятся, хотите вместе мирно жить, договаривайтесь. Вам ведь тоже вся новейшая история не нравится вместе с Порошенко, так требуйте от власти чтобы она вела переговоры. Украины и так уже нет, так хоть людей сбережёте.
ррр 11.06.2014, 13:49 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.