Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 13 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

"Коста Конкордія" готується в останню путь

11 червня 2014, 11:56
Дата ефіру/події: Середа, 11 червня 11:56

Останній вояж Коста Конкордії. Лайнер, котрий зазнав аварії 2012-го року, готується вирушити у свою фінальну подорож - до порту Генуї. Саме там експерти демонтують судно, внаслідок аварії якого загинуло 32 людей.

Спотвореного лайнера потягнуть на демонтаж 20 липня. Раніше італійська влада вважала, що транспорт завважки 115 тон можна буде відбуксирувати вже в червні. Та підготовка до транспортування виявилася процесом дуже непростим. Загалом, це найскладніший випадок доправлення судна в історії. Наразі Коста Конкордія, в оточенні кранів і спеціальних механізмів, дуже нагадує гігантський будівельний майданчик. Ніколас Слоан, керівник операції з евакуації лайнера, стурбований.

Ніколас Слоан, керівник операції з евакуації лайнера:

- Якщо погода буде добра, проблеми не виникнуть. Хоча ми всі дуже стривожені.

Непокояться й мешканці острова Джильйо, поблизу якого стоїть судно. По-перше, кажуть, вся ця операція зіпсує їм туристичний сезон. А по-друге, що може статися забруднення навколишнього середовища, або ще якесь лихо.

Серджіо Ортеллі, мер Джильйо:

- Добре було б, якби операцію з евакуації перенесли, скажімо, на вересень. Тоді не відлякали б потенційних туристів.

Лайнер Коста Конкордія зазнав аварії вночі проти 14 січня 2012-го в Тиренському морі, поблизу острова Джильйо. Тоді судно наскочило на риф, і 32-є людей з понад чотирьох тисяч пасажирів загинули. Операцію з підіймання велета завершили 17 вересня. У справі про катастрофу визнано винними й засуджено до різних термінів ув'язнення чотирьох членів екіпажу й керівника компанії-власниці лайнера. При цьому в місті Гроссето досі триває процес над головним звинувачуваним у трагедії - капітаном Франческом Скеттино. Йому закидають неумисне вбивство і те, що він покинув облавок до того, як з нього евакуювали всіх пасажирів.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.