Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 9 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Огляд резонансних затримань

12 червня 2014, 20:12
Дата ефіру/події: Четвер, 12 червня 20:12

На Волині правоохоронцям вдалося схопити злочинне угруповання, на Тернопільщині чоловік загинув через жадобу до банкнот, а в Києві викрали людину.

Шукав друга, а знайшов - власну смерть. На Тернопільщині 59-річний чоловік у компанії випивак познайомився з молодиком. Новоспеченого приятеля запросив додому - продовжити бенкет. Гроші на чергову пляшку необачно витяг зі схованки. Просто перед очима в незнайомця. Стосик п'ятисотгривневих банкнот і спокусили гостя. Він схопив ножа і зарізав господаря. Украв кілька тисяч гривень і поїхав у сусіднє село гуляти в барі. Тут пияка й заскочили правоохоронці.

Дмитро Пастернак, в.о. першого заступника Гусятинського РВ міліції:

- Він неодноразово судимий за майнові злочини - це крадіжки з житлових будинків, угони автотранспорту. В 13-му році, в грудні він тільки звільнився з колонії, перебував під адміннаглядом, і під час цього вчинив цей тяжкий злочин.

На скільки років злочинець повернеться за ґрати - вирішить суд.

***
У Києві правоохоронцям вдалося затримати кіднеперів. Злочинна трійця продовж місяця вимагала від шістдесятирічного городянина кілька десятків тисяч доларів.

Постраждалий:

- До мене підійшов незнайомий чоловік й сказав, що мене заказали. Він заявив, що, власне, цього можно уникнути, якщо я заплачу мільйон гривень або 100 тисяч доларів, й після чого в кінці розмови він назвав термін, до якого я повинен це зробити, а також перерахувати на його карточку 15 доларів, і ця сума дасть мені гарантію на мій виїзд з Києва.

Та грошей чоловік не переказав, тому злочинці викрали його. Тримали бранця у приміщенні столичного офісу й жорстоко били. Після катувань вирішили вивезти до Київської області. Саме під час переїзду й спіймалися на гачка правоохоронців. Нині бандити за ґратами. Їхнім лідером виявився знайомий пенсіонера. Раніше ватажок вже мав проблеми із законом. Викрадачам загрожує до семи років позбавлення волі.

***
Стрілянина, гонитва і два розтрощені міліційні автомобілі! Так завершилося переслідування розбійників на Волині. Вранці невідомі у спортивному напали на валютника в Луцьку. Злочинці побили міняйла, забрали сумку й втекли машиною. На вимогу ДАІвців зупинитися молодики відповіли пострілами. Інспектори кинулися навздогін, та схопили бандитів лише після зіткнення. Усі четверо вже свідчать. Зізнаються: по легкі гроші прибули з Житомирської області.

Затриманий:

- Приїхав заробити грошей.

- А звідки приїхали?

- З міста Коростеня.

- Як хотіли заробити гроші?

- У людини, яка міняє гроші, він вийшов з під'їзду, ми забрали сумку і втікли, і тут нас спіймали.

Олександр Никитюк, заступник керівника УМВС України у Волинській області:

- Вилучені грошові кошти, якими заволоділи у даного громадянина. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ст. 187 ч. 2 Кримінального Кодексу України.

За скоєне четвірка потрапить за ґрати на чималий термін.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.